La Fiscalia demana arxivar la denúncia de Trias contra Fernández Díaz

L'exalcalde de Barcelona i CDC acusaven el ministre dels delictes de violació de secrets, prevaricació i malversació per les converses gravades amb Daniel de Alfonso

 

La Fiscalia General de l'Estat ha demanat l'arxiu de la querella criminal presentada el setembre al Tribunal Suprem per l'exalcalde de Barcelona Xavier Trias i l'antiga Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) contra el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, pel contingut de les gravacions al seu despatx l'octubre del 2014, han informat fonts jurídiques.

Trias i CDC acusaven Fernández Díaz dels delictes de violació de secrets, prevaricació i malversació de fons públics per les seves converses gravades i filtrades a la premsa amb el llavors director de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) Daniel de Alfonso.

 

 

La Sala del Penal de l'alt tribunal, que ja té l'informe de la Fiscalia General de l'Estat, encara no ha pres una decisió sobre aquesta qüestió.

 

 

Com va passar el juliol amb una altra denúncia interposada per ERC i CatSíQueEsPot, la institució que presideix Consuelo Madrigal sosté que el contingut de la conversa entre Fernández Díaz i De Alfonso no es desprenen indicis suficients per iniciar una investigació penal per haver-se realitzat entre dos càrrecs públics que tenen entre les seves funcions perseguir indicis de delicte.

 

 

En la seva querella, Trias i CDC han assegurat que el partit presidit per Artur Mas era l'"objectiu" de "totes les tèrboles maniobres" que presumptament Fernández Díaz i De Alfonso van tractar durant les seves trobades.

 

 

Apuntaven també que, en aquestes reunions, el ministre va ser "eloqüent" i no va mostrar "cap rubor" utilitzant "la franca verborrea de qui es creu impune".

 

 

Es tracta del segon posicionament del Ministeri Públic sobre aquestes converses al despatx oficial del ministre l'octubre del 2014 i que van sortir a la llum pública en plena campanya electoral del 26J.

 

Comentaris