La Fiscalia demana 10 anys d'inhabilitació per Artur Mas pel 9N

També demana 9 anys d'inhabilitació per a Ortega i Rigau, així com 30.000€ de multa

 

 

La Fiscalia ha demanat 9 anys i mig d'inhabilitació i una multa de 36.000€ per l'expresident de la Generalitat, Artur Mas, pels suposats delictes de desobediència i de prevaricació per haver posat les urnes el 9 de novembre. Alhora, demana 8 anys i set mesos d'inhabilitació i 30.000€ de multa per a Joana Ortega i Irene Rigau.

Segons els fiscals, tots tres eren "conscients" que amb les accions preparatòries del procés participatiu "trencaven l'obligat compliment de les decisions del Tribunal Constitucional", que el 4 de novembre, cinc dies abans de les votacions, va ordenar suspendre el procés.

 

 

La Fiscalia conclou que Mas, "intencionadament i sense cap altra empara que la seva mera voluntat" va desatendre el mandat del TC i va incomplir l'obligació, que com a convocant tenia, de deixar sense efecte la consulta del 9N, segons l'escrit d'acusació.
 

Ortega, com a vicepresidenta del Govern, va seguir exercint el control públic i la coordinació de tota la preparació de les votacions immediatament per sota de Mas i va ser la "impulsora directa de les principals actuacions administratives" per al 9N.
 

En el cas de Rigau, va posar a la disposició de la consulta els mitjans del departament i es va servir dels caps dels serveis territorials del seu departament per garantir que els directors dels centres d'ensenyament secundari prestessin el suport necessari.

 

Comentaris