La Fiscalia de l'AN demana prohibir 'l'Ospa Eguna' d'aquest dissabte a Altsasu

Considera que l'acte pot constituir un delicte d'odi i un altre de terrorisme

La Fiscalia de l'Audiència Nacional demana prohibir l'acte 'Ospa Eguna' d'aquest dissabte a Altsasu, a Navarra, en considerar que pot constituir un delicte d'odi i un altre de terrorisme. Es tracta d'una jornada coneguda com el 'dia de l'expulsió' de la Guàrdia Civil i està organitzada per l'esquerra abertzale. El fiscal Miguel Angel Carballo també demana que es comuniqui al govern de Navarra que ha d'adoptar les "mesures necessàries" per impedir que se celebri l'acte i, en cas que s'acabi realitzant, diu que s'han d'identificar les persones que hi participin i posar-les a disposició judicial.

En l'escrit, el fiscal considera que la finalitat de l'acte és "generar un ambient de pressió i hostilitat" sobre la Guàrdia Civil i un "clima de terror" entre els seus efectius a Navarra i al País Basc ja que, segons diu, se'ls considera una "força d'ocupació de l'estat espanyol". La fiscalia també recorda que l'expulsió de la Guàrdia Civil és una reivindicació històrica d'ETA i afegeix que aquests "atacs públics" suposen una "humiliació" contra les víctimes de l'organització terrorista. 

 
 

Comentaris (6)
Fora les forces d'ocupació Fa 5 mesos
Fora la PN i la GC d'Euskadi i Catalunya. Són forces d'ocupació que ens reprimeixen carregades d'odi espanyolista. Kampora! Fora!
Aurembiaix d'Urgell Fa 5 mesos
Crec que a CAT podriem fer el dia dels "Piolins go home" i proposo la data del proper 01-Octubre.
Joan Fa 5 mesos
L'agressor es fa la víctima. Un cop més. Amb aquest raonament poden justificar qualsevol prohibició d'expressioms polítiques al carrer.
Català a Mallorca Fa 5 mesos
El que s,hauria de fer és extendre aquesta diada arreu, que ja estem fins els nassos d,aguantar als prepotents uniformats aquests!!!!!!
Manel Fa 5 mesos
La dictadura franquista mai ha marxat, fotem el camp s'una vegada.
drets fonamentals: dret d'expressió i queixa Fa 5 mesos
Ni manifestacions -polítiques- volen permetre. Això si, tot el Gandia shore que vulguis, per imbecilitzar la gent.