La dona agredida a la Ciutadella ha denunciat per lesions amb agreujant ideològic

Ho ha confirmat Cs, que ha liderat la denúncia de l'agressió. El marit de la dona és militant del partit taronja

 

La dona que dissabte va ser agredida al Parc de la Ciutadella quan retirava llaços grocs amb tres fills i el marit ha presentat aquest matí una denúncia als Mossos d'Esquadra per "un delicte de lesions amb l'agreujant de motivació ideològica", segons ha informat Ciutadans. Es dóna la circumstància que el marit de la dona és militant de Cs, partit que des del primer moment ha sostingut que l'agressor era un independentista, un fet sobre el qual no hi ha proves, i el mateix agressor ha declarat als Mossos que no hi havia motivació política. També la policia catalana confirmava aquest cap motivació política. De fet, el marit va declarar en diversos mitjans que l'agressió responia al fet que esgaven embrutant el terra i que l'home s'hauria posat agressiu -va colpejar la dona al nas, motiu pel qual va haver de ser atesa a l'Hospital del Mar, sense que finalment s'hagi trencat el nas, com apuntaven alguns mitjans inicialment- en veure els llaços a terra, però ell mateix va dir que "no sé si és una motivació política". Però amb el pas de les hores, Ciutadans, i després el PP, van assegurar que era una agressió política, fins al punt que Albert Rivera assegurava en declaracions a les televisions estatals que la dona havia estat operada i que estava hospitalitzada, un extrem totalment fals, ja que va ser donada d'alta a les 17h del mateix dissabte. I és així com la versió del matrimoni ha anat mutant amb el pas de les hores.

 

I Ciutadans també ha presentat una denúncia a la Fiscalia perquè investigui l'home identificat per agredir la dona. Des de Ciutadans sostenen que els fets suposarien un delicte d'odi i discriminació i demanen al ministeri públic que ho investigui. Rivera també s'ha referit a la investigació oberta per la Fiscalia Superior de Catalunya contra els mossos que han identificat persones mentre treien llaços i ha assegurat que la Generalitat hi estaria al darrera i que hauria donat "instruccions" a la policia catalana per "perseguir els que despengen llaços grocs" que, en paraules de Rivera, són "símbols no oficials en favor dels colpistes". 

 

 

Per la seva banda, el Govern ha reiterat la seva defensa dels Mossos d'Esquadra, després que la Fiscalia investigui el cos policial per identificar persones que treien llaços grocs. En la roda de premsa d'aquest dimarts al migdia, posterior a la reunió del Consell Executiu, la portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha demanat que no s'intenti treure "rèdit polític" de casos que considera "marginals"

 

Comentaris