La Diputació de Lleida demana a Mas consells de vegueries després de les municipals

"La diputació canviarà de nom. Seria una primera fase que ajudaria molt que l'opinió pública no veiés dues administracions", ha indicat.

El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, ha demanat al president de la Generalitat, Artur Mas, que permeti la constitució dels consells de vegueries, en substitució de les diputacions, després de les eleccions municipals del maig.

"Penso que hauria de permetre que en les següents municipals es constitueixin els consells de vegueries, que no tiri enrere la llei", ha afirmat Gilabert en declaracions a Europa Press, en les quals ha precisat que "una altra cosa és el desenvolupament de la llei", procés que entén que no sigui prioritari per al govern de CiU.

Per a Gilabert, el desenvolupament de la llei, que pot allargar-se en el temps, va lligat a la transformació o la incorporació dels consells comarcals en els consells de vegueries. "Si el govern no fa res a les següents eleccions municipals es constituiran els consells de vegueries i no les diputacions, és l'únic canvi que hi haurà", ha remarcat.

Així, ha indicat que en una primera fase, quan es constitueixi la nova diputació el juny, "si tot va normal, automàticament passarà a anomenar-se Consell de vegueria de Lleida".

"La diputació canviarà de nom. Seria una primera fase que ajudaria molt que l'opinió pública no veiés dues administracions", ha indicat.

Segons Gilabert, la Diputació es posarà al servei del nou Govern de Catalunya "per a tots els projectes que vulgui tirar endavant com hem fet fins ara".

El president de l'entitat confia a mantenir les complicitats i convenis dels últims anys, en els quals s'han signat convenis "que no existien abans", en especial amb Governació i Cultura, tot i que entén que la situació econòmica és diferent.

En un moment en el qual Mas basa el seu mandat en l'austeritat, Gilabert entén que les retallades poden derivar en alguna reducció en les partides els convenis, també en la participació de la Generalitat.

Per aquesta raó ha assenyalat que el govern de la Diputació --format per ERC i PSC-- "ha presentat un pressupost amb una reducció important, ja que no podem mantenir els compromisos del 2010 i 2011".

"Ens haurem de posar d'acord i reescriure aquests convenis, sobretot la part econòmica", ha asseverat Gilabert, per a qui més que suprimir alguns convenis és convenient reconsiderar-ne el cost, perquè, ha dit, "tots els assumptes que inclou són importants".

 
 

Comentaris