La defensa de Puigdemont denuncia que "certes persones a l'Eurocambra no actuen d'acord amb la llei"

L'advocat Simon Bekaert espera que no faci faltar recórrer al TJUE però assegura que estan "preparats" per actuar si es veta als líders exiliats ocupar els seus escons

L'advocat Simon Bekaert, de l'equip jurídic internacional que defensa Carles Puigdemont, assegura que hi ha "certes persones que manen a l'Eurocambra que no estan actuant d'acord amb la llei europea". En una entrevista des de Brussel·les, Bekaert avisa que el fet que l'Eurocambra refusi remeiar la situació de Puigdemont i Comín no responent a les seves queixes per escrit "va en contra els reglaments europeus". En aquest sentit, el lletrat flamenc espera que no faci falta recórrer el veto als dos eurodiputats electes a una instància com el Tribunal de Justícia de la UE però adverteix que estan a punt per actuar si cal. "Estem preparats per fer tots els passos necessaris si el president de l'Eurocambra i els membres de la Mesa segueixen sense respondre les nostres cartes", afirma. Segons ell, tenen coneixement que hi ha forces del Parlament Europeu i la seva administració que "estan intentant impedir" que tant Puigdemont com Comín ocupin els seus escons el 2 de juliol. Sobre si esperaran o no fins al dia 2 per emprendre accions legals en l'àmbit europeu, Bekaert es limita a dir: "Veurem".

Acudir o no a alguna instància internacional i l'estratègia legal, insisteix, dependrà "de com reaccioni o no reaccioni el Parlament Europeu" a les missives enviades els darrers dies. "Esperem que tinguin en consideració els arguments que hem donat i que compleixin amb la llei europea", assenyala. En aquest sentit, destaca que no només és un afer jurídic, sinó que també es tracta de "credibilitat i legitimitat". "Si Puigdemont i Comín no poden ocupar els seus escons, la institució perdrà legitimitat com a institució democràtica", alerta, en un moment en què, segons ell, "hi ha molta gent que ja ha perdut la fe en les institucions europees". En tot cas, assegura que si arriba el punt en què han d'acudir al tribunal de Luxemburg demanaran una "resolució ràpida" perquè "és molt el que està en joc". "No es tracta ja de Catalunya, de la independència, sinó un afer més gran: la legitimitat del Parlament Europeu com a institució i que hi ha gent intentant impedir els eurodiputats electes prendre el seu escó", denuncia.

 

Per al lletrat, la llei europea és "molt clara en una cosa: que els membres de l'Eurocambra no representen el seu país sinó els ciutadans que els han votat". Així, recorda, la legislació europea diu "clarament" que el Parlament Europeu "ha de tenir en compte els resultats de les eleccions i basant-se en els resultats ha de declarar les persones electes com a membres de la cambra". A banda, explica, també recull que tots els membres de la cambra "han d'actuar de forma personal i sense lligams". En aquest sentit, considera que el fet que se'ls obligués acatar la Constitució "és clarament una violació d'aquests principis". "No hi ha cap altre eurodiputat de cap altre país que hagi d'anar al seu país a fer un jurament de lleialtat, per tant és molt clar que és una condició il·legal", conclou.

 

Comentaris (8)
TASLLAFERRU Fa 7 mesos
Lo de gilipllas en tu caso es bien cierto OK
Lluis Fa 7 mesos
Està claríssim si volem ser lliures de veritat i prospers hem de marxar de Espanya i de la comunitat europea
Per els casposos Fa 7 mesos
Ademès si que és veritat que els que dieu que és un "huido de la justícia" i que va marxar...sou uns gilipolles, a hores d'ara si no hagués fet això, els demòcrates de Europa creurien que Espanya és una bassa d'oli i no una merda de dictadura...
Per aquest que diu que no hi cap eurodiputat bla bla bla Fa 7 mesos
No entenc perquè els unionistes són tant imbècils? En Puigdemont i els polítics catalans no van enganyar a ningú! Quan entendreu que som els catalans que vàrem demanar i votar la independència! Que això és un moviment de baix a dalt!
Capelladí Fa 7 mesos
No se de que engaño hablas cuando toda la actual legislación española está basada en un genocidio cometido por el enano impotente, autoproclamado caudillo y Puigdemont ha sido el único que se ha esforzado en denunciarlo e intentar cambiarlo. Claro y castellano
Josepesp Fa 7 mesos
Si no se hubiera ido lo teníais muy bien para callarlo todo en Europa y de este modo están demostrando la calaña de esta España vuestra y perdona pero os estàn tomando ni más ni menos por lo que sois.
jg Fa 7 mesos
pues nada nada...a Estrasburgo y a Luxemburgo...
"No hi ha cap altre eurodiputat de cap altre país que hagi d'anar al seu país a fer un jurament de lleialtat, per tant és molt clar que és una condició il·legal" Fa 7 mesos
No hay ningun eurodiputado que haya declarado la independencia, huido en maletero y engañado a sus crédulos votantes media docena de veces. Así que es "muy claro "que el Sr Puigdemont y su enjundioso abogado flamenco l nos toman al resto de la humanidad por gilipollas. En algunos casos aciertan, las cosas como son.