La CUP urgeix el Govern a comprar ja les urnes per a l'1-O

Els anticapitalistes demanen que l'Executiu de Puigdemont "no ho dilati més"

 

La presidenta del grup parlamentari de la CUP, Mireia Boya, ha reclamat al Govern que compri les urnes per al referèndum de l'1 d'octubre de manera immediata. Després que s'hagi fet efectiu el canvi de competència dels processos electorals des de Governació a Vicepresidència, la diputada de la CUP ha explicat que el que esperen els anticapitalistes és "que hi hagi l'acte administratiu que calgui per la compra de les urnes". "No ho dilatem més, perquè estem a 75 dies del referèndum i la historia de les urnes està durant massa temps; mai ens havíem preocupat tant per unes urnes. Que ho facin com vulguin però que els comprin i les garanteixin per a l'1-O.

D'altra banda, un cop posat en marxa el nou Govern amb els consellers i anunciat el nou director dels Mossos d'Esquadra, Boya ha volgut posar el focus en la disposició que creu que ha de tenir el nou Consell Executiu per actuar en favor de l'1-O. "No valorem les persones que surten i entren, només demanem als nou Govern i al director dels Mossos que treballin pel referèndum, que el facin possible, que el garanteixin i que es pugui guanyar. És l'únic que demanem. Que estiguin al servei del poble de Catalunya", ha dit. 

 

A més, ha reclamat que l'executiu "doni tots els detalls logístics i organitzatius que garanteixin el referèndum". Per a Boya, això passa per "dir si s'han comprat les urnes i com s'obriran els col·legis als municipis amb alcaldes que s'han posicionat en contra, quines solucions hi haurà".

Per últim, Boya ha valorat la campanya que ha aparegut a diversos municipis, impulsada pel col·lectiu República des de Baix, amb un retrat de Francisco Franco i una llegenda que explica que el dictador no voldria que es votés per la república l'1-O.

 

 

"En un 18 de juliol, treure aquesta campanya remou moltes coses, i estan dient que Franco no deixaria votar. Valorem positivament tota la campanya que cridi a votar en el referèndum. Hi ha moltes maneres de fer-ho i aquesta és una, i ha tingut un impacte molt gran perquè sacseja i fa pensar qui deixa votar i qui no", ha dit.

 

Comentaris