El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La CUP titlla de “ball de cadires” les presidències del Congrés i el Senat
  • CA

La CUP ha titllat aquest divendres de “ball de cadires” les presidències ja anunciades del Congrés dels Diputats i el Senat, per Meritxell Batet i Manuel Cruz, respectivament. A més, ha avisat als grups independentistes catalans amb representació a la cambra baixa espanyola Esquerra Republicana i Junts per Catalunya- que els seus vots no han de ser “moneda de canvi” per “regenerar el pacte del 78” que, al seu parer, el PSOE pretén dur a terme a través d’una estratègia “pactista”.

És per aquest motiu que la diputada dels anticapitalistes al Parlament, Natàlia Sànchez, ha interpel·lat ERC, JxCat i l’entorn de Podemos i els comuns a explicar què faran amb els seus vots sobiranistes al Congrés dels Diputats. “No es pot jugar amb aquests vots”, ha dit, i ha afegit que a Madrid s’ha de “defensar el dret a l’autodeterminació” del poble català.

Per acabar, Sànchez ha afegit que el dia 28 d’abril la ciutadania va anar a dormir “amb un pes menys a les espatlles al veure que l’ultradreta no sumava” però que cal anar amb compte “amb el règim soft del PSOE” que pot “continuar negant drets fonamentals”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa