La CUP s'autoinculpa com a "coautora" del referèndum

Es considera "cooperadora necessària" de l'organització de l'1-O

 

La CUP s'ha inculpat com a "coautora" del referèndum presentant un escrit al jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona, que és el que s'ocupa dels assumptes que envolten la consulta convocada pel dia U d'Octubre. A l'escrit, la CUP es considera "cooperadora necessària" de l'organització del referèndum. 

 

 

La formació sosté que aquest referèndum mai no es pot considerar un delicte, però reconeix que ha estat un actor polític clau per a la seva celebració. És per això que la formació anticapitalista demana al jutjat que la tingui com a part investigada

A l'escrit, la CUP també afegeix els actes que hi ha previstos des d'ara fins la celebració del referèndum, i insisteixen que ells "no s'amagaran" de cap de les seves accions d'impuls del referèndum.

 

 

En un comunicat han explicat que s'han dirigit a aquest jutjat pels "requeriments a empreses, funcionaris i teatres" que el tribunal està enviant, i deixen constància que aquest acte es fa per demostrar "la necessitat de fer front a l'estratègia de la por" de les institucions de l'Estat. El diputat Benet Salellas ha explicat que "el problema no és el govern del PP, sinó l'aparell de l'Estat, un estat antidemocràtic".
 

 

 
 

Comentaris