La CUP recorda al Govern que ha de "garantir" el dret de vot a Barcelona

Titllen d' "error polític greu" la decisió dels 'Comuns' de no donar suport al referèndum del Govern i apostar per una mobilització no vinculant

 

La decisió dels 'Comuns', ara aplegats a la confluència Catalunya en Comú, de no donar suport al referèndum vinculant i fer només una crida a la participació com a mobilització cívica, ha decebut els cupaires. Tot i que ja s'esperava la decisió, la CUP ha volgut alertar que "és un error polític greu". La diputada de la CUP Eulàlia Reguant ha avisat que els comuns "seran coneixedors de la seva realitat i assumiran quines són les conseqüències polítiques de la decisió que van prendre", però en tot cas, ha remarcat, "pensàvem que els comuns, com nosaltres, tenien clar que aquest poble té el dret a decidir el seu futur, i això es fa en un referèndum que es farà l'1 d'octubre".

 

 

De la mateixa manera, Reguant ha insistit que a Barcelona, al marge de la decisió que prenguin els Comuns, "és responsabilitat del Govern i de l'Ajuntament de Barcelona que el milió i mig de persones que hi viuen han de poder votar, perquè aquest referèndum no és propietat de cap partit ni de cap persona que hagi governat a Catalunya durant anys", ha sentenciat Reguant.

La diputada de la CUP Mireia Boya ha anunciat que demanaran la compareixença de dos comissaris de Mossos en el marc de la comissió d'investigació de l'Operació Catalunya, per tal de saber si "dins del cos de Mossos d'Esquadra hi ha col·laboradors amb les clavegueres de l'Estat". A més Boya ha criticat la visita de la consellera Neus Munté a l'escola militar de Talarm: "A Talarm, on s'entregaven els despatxos a militars, la pregunta és, per què hi va anar, per dir a l'exèrcit que haurà de marxar el 2 d'octubre, ens sembla molt bé, si hi va anar per avalar l'exèrcit espanyol, ja no ens sembla tan bé".

 

 

 

Pel que fa al projecte del BCN World, ara Hard Rock Entertainment, Boya ha avançat que "estem estudiant possibles accions davant l'oficina antifrau davant la possibilitat que el Govern compri els terrenys que ara són propietat de La Caixa, que van ser expropiats fa 20 anys en nom d'un suposat interès general", i ha exigit que es debati si cal tornar-los als veïns. "Considerem que és un frau, més enllà de les característiques del projecte, basats en el joc i l'especulació", ha reblat.

 

 

Comentaris