La CUP proposa l'expropiació urgent de la catedral de Barcelona

Afirmen no entendre que tingui cabuda a Ciutat Vella un edifici propietat d'una institució que "ha estat al servei de monarquies i burgesies"

 

La CUP Capgirem Barcelona de Ciutat Vella proposarà en el ple del districte que l'Ajuntament expropiï i procedeixi a "la socialització forçosa i urgent" de la Catedral PER convertir-la en una escola d'arts escèniques i música i en un economat municipal, segons assenyala la proposta. El text —que defensarà el conseller portaveu del grup municipal a Ciutat Vella, Joan Suqué, en el ple del districte de dijous— considera que l'edifici està en desús religiós i en canvi contribueix a la gentrificació.

 

 

Així, la CUP fa aquesta proposta "donat el desús espiritual i religiós original per al qual estava destinat el sòl i la infraestructura de la Catedral, la seva contribució implícita i explícita a la gentrificació i massificació turística" i la sobresaturació que veu en espai. Considera que aquesta sobresaturació contribueix a expulsar i dificultar les activitats de la vida diària dels veïns, i asseguren no entendre que tingui cabuda en el districte un edifici propietat d'una institució que "ha estat al servei de monarquies i burgesies". Remarca que els textos sagrats de l'Església catòlica manifesten la seva voluntat i l'obligació de treballar per a qui menys té, raó per la qual reclamen "l'expulsió dels mercaders del temple i la recuperació per a les classes populars de l'espai".

 

Comentaris