La CUP obre la porta a un referèndum amb intervenció de la comunitat internacional

El document aprovat al Consell Polític se sotmetrà a votació a l'Assemblea Nacional del juliol

La CUP aposta per una estratègia "el més àmplia possible" fonamentada en la "desobediència civil i institucional per fer possible l'exercici del dret a l'autodeterminació". El document de 10 punts aprovat al Consell Polític de la formació no descarta un referèndum en cas d'intervenció de la comunitat internacional. Segons informa a través d'un comunicat, la CUP considera que, en el context actual, les "debilitats" allunyen la possible intervenció de la comunitat internacional, que veuen "necessària per a una resolució definitiva del conflicte en clau d'autodeterminació". L'Assemblea Nacional dels cupaires aprovarà definitivament el full de ruta al juliol. 

En el context actual, la CUP considera que els escenaris de resolució del conflicte democràtic amb l'estat espanyol són "lluny de ser possibles" i assenyala dos causes: en primer lloc pel "tancament en banda per part de l'estat espanyol i els seus aparells contra l'exercici del dret a l'autodeterminació" però també degut a "debilitats pròpies del moviment per l'autodeterminació". "Aquestes debilitats allunyen la possible intervenció de la comunitat internacional, necessària per a una resolució definitiva d'aquest conflicte en clau d'autodeterminació", afegeix al formació anticapitalista.

El comunicat assegura que la CUP aposta per una "estratègia concertada de la forma més àmplia possible" davant del "bloqueig i "repressió" de l'estat espanyol que es fonamenta en la "desobediència civil i institucional" i un programa de mesures en matèria de drets civils, socials i polítics. La CUP assegura que "només en el context de desplegament d'una estratègia civil institucional i en el context també d'una intervenció de la comunitat internacional", la CUP no descarta l'organització d'un nou referèndum d'autodeterminació.

De cara a les eleccions municipals del 26-M, la CUP diu que posa les seves més de 200 candidatures municipals "al servei d'una estratègia que posi els ajuntaments com un dels elements fonamentals per a la construcció de sobiranies al servei de les classes populars i treballadores i al servei també de l'exercici de l'autodeterminació". El document aprovat en el darrer Consell Polític de la CUP preveu la possibilitat de construir una alternativa política de cara a les pròximes eleccions al Parlament i se sotmetrà a votació a l'Assemblea Nacional del juliol.

 
 

Comentaris