La CUP no participarà a la Comissió extraordinària de l'Ajuntament de Barcelona sobre els atacs d'Arran

Els cupaires veuen la compareixença del govern com "un teatre oportunista" i demanen que s'obri un debat sobre el model turístic

La CUP-Capgirem Barcelona ha anunciat que aquest dilluns a la tarda no participarà a la Comissió extraordinària de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació i Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona forçada pel PPC i el Grup Demòcrata pels atacs d'Arran. Els cupaires consideren que es tracta d'un "teatre oportunista" amb el qual "la dreta municipal vol criminalitzar i reprimir" els qui no comparteixen el model turístic actual, i defensen la necessitat d'obrir un debat sobre "l'arrel" d'aquesta qüestió. En un comunicat emès una hora abans que comenci la sessió, la CUP assenyala que els atacs d'Arran "es desenvolupen de manera absolutament legítima" per rebutjar el creixement dels operadors. "Aquestes accions serveixen per visualitzar un conflicte latent", subratllen, assegurant que el model turístic actual és "depredador amb la ciutat, amb les persones que hi viuen i amb el medi ambient".

Al comunicat, la CUP sosté que és "imprescindible" que l'Ajuntament aposti per polítiques "valentes" que facin decréixer el turisme. "Cal aturar el capitalisme més ferotge que als nostres carrers té forma d'explotació a cost zero per part dels operadors turístics mentre els reporta beneficis milionaris", etziben. Al mateix temps, demanen combatre el "barricidi" que s'està produint a la ciutat, definint així el que consideren que és una situació "d'expulsió" en què es troben diversos veïns de la ciutat on ha crescut l'activitat turística. "Defensem qualsevol acció de denúncia, de conscienciació que vagi en aquesta direcció", defensen els cupaires per justificar les accions d'Arran.
 

 

Finalment, la formació anticapitalista rebutja el fet que l'Ajuntament i la Generalitat hagin anunciat que es personaran en l'acusació contra Arran, ja que "els autobusos, malgrat estan pagats amb diners públics, pertanyen al Consorci de Barcelona Turisme".

 

Comentaris