La CUP fa confiança a JxCAT però avisa que no hi haurà més passos enrere

Recrimina al Govern "haver-se desdit del caràcter vinculant de l'1-O i el 27-D", però referma el seu suport a Carles Puigdemont

 

El líder de la CUP, Carles Riera, ha començat la seva intervenció recordant que el Govern de Catalunya liderat per Puigdemont es va retirar després de proclamar la República al Parlament, "desoint el moviment republicà al carrer i la República democràticament votada i legítimament ratificada al Parlament". Ha prosseguit explicant que l'1-O i el 3-O van "marcar una fita de redreçament republicà" que el Govern va aturar el 28 d'octubre. Amb tot, Riera ha remarcat que "reconeixem i agraïm els sacrificis de tothom que ha patit repressió, presó o exili", però avisa que no hi haurà "més passos enrere", perquè "desdir-se de tot i manllevar el caràcter vinculant del referèndum i la declaració d'independència no és honest". En aquest sentit, Riera ha lamentat que ERC es fes enrere el 30 de gener, quan s'havia d'investir Carles Puigdemont.

 

Al marge d'aquestes consideracions, Carles Riera ha remarcat que la seva formació segueix confiant en Carles Puigdemont, i ha avançat que votarà a favor de la proposta de resolució, que inclou esmenes de la CUP però no la que demana ratificar el 27 d'octubre, per tal que el president Puigdemont pugui pilotar des de l'exili la construcció de la República, que necessàriament tindrà una acció coordinada amb el carrer i amb el Govern a Catalunya. Aquest dissabte, el Consell Nacional de la CUP decidirà si dóna suport o no a l'acord de Govern de JxCAT i ERC. Tot apunta que la resposta serà positiva, tenint en compte que el full de ruta presentat pels dos partits majoritaris inclou la construcció de la República i el procés constituent, i que si bé abandona la via unilateral, contempla d'estratègia de la confrontació permanent amb l'Estat i la internacionalització de la causa. 

 

Comentaris