El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La CUP exigeix al Govern que fixi ja la data i la pregunta pel referèndum
  • CA

 

 

La CUP continua pressionant el Govern de la Generalitat perquè fixi ja una data i una pregunta per al referèndum sobre la independència. En una acció múltiple des dels carrers, les assemblees territorials cupaires han repartit 250.000 paperetes editades per la pròpia organització simulant la pregunta de la consulta.

 

La butlleta està escrita en català, occità, castellà, romanès i àrab, les llengües més parlades a Catalunya segons les dades d’Idescat, tal i com ha justificat la pròpia CUP.

En un contacte amb la premsa des de l’Estació de França (Barcelona), la portaveu del Secretariat Nacional de la CUP Núria Gibert ha explicat que l’organització independentista vol pressionar l’executiu que presideix Carles Puigdemont: “El país s’ha d’organitzar”, ha afegit Gibert, per reclamar ja la data i pregunta del referèndum.

La CUP ha enfortit el missatge a la xarxa social amb l’etiqueta #DataiPreguntaAra. Així, Twitter s’ha omplert de piulades que també reclamen que Carles Puigdemont i Oriol Junqueras fixin ja el dia i la pregunta perquè la ciutadania decideixi el futur polític de Catalunya:

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa