La CUP exigeix a l'Ajuntament i a la Generalitat que retirin les acusacions contra Arran

L'esquerra independentista també demana a les institucions que garanteixin el dret a l'habitatge i "aturin la repressió"

 

La CUP ha exigit a l'Ajuntament de Barcelona i a la Generalitat que retirin les acusacions contra Arran per l'atac a un bus turístic de la capital catalana. En aquest sentit, els demana també que "deixin de valorar com a bé públic un dels instruments que contribueixen a fer possible que el turisme sigui la indústria extractiva de la ciutat i del país", ja que "els béns públics han de ser en clau de benestar comú, i en aquest cas, el que haurien de denunciar són les actuacions desproporcionades de la policia en contra dels veïns i les pràctiques reiterades de vulneració del dret a l'habitatge dels fons d'inversió".

En un comunicat, els cupaires exigeixen també a les institucions que "garanteixin el dret a l'habitatge i aturin la repressió", en relació als dos desallotjaments de blocs d'habitatges que s'han produït al Carrer Entença 151 i al Carrer Sugranyes número 9 de Barcelona aquesta setmana. La CUP recorda que "no és la primera vegada que la CUP-CC denuncia la connivència entre els Mossos i empreses com Desokupa, que es dediquen a desallotjar habitatges okupades sense ordre judicial". Els cupaires denuncien que els dos desallotjaments es van dur a terme "amb el mateix model de desplegament policial: violent i desproporcionat". 

 

Pel que fa a l'Ajuntament, critiquen que "tot i la carta pública i malgrat les peticions de les organitzacions veïnals en defensa de l'habitatge i de l'Obra Social de la PAH, no va reallotjar les famílies tal com se li demanava. De fet va donar ordre a la Guàrdia Urbana de desallotjar-les del Districte de Sants quan aquestes exigien reallotjaments dignes per a totes les persones desallotjades. I quan aquestes van anar fins a la Plaça Sant Jaume per exigir explicacions, l'Ajuntament va tenir la mateixa actitud de rebuig: no les va rebre ni les va deixar entrar a l'Ajuntament".

Per tot això, la CUP exigeix a la Conselleria d'Interior que "doni explicacions públiques sobre els dos operatius policials i sobre la col·laboració amb empreses privades que es dediquen a desallotjar famílies que okupen habitatges perquè no disposen d'habitatge", i també vol que l'Ajuntament de Barcelona doni explicacions sobre les actuacions policials de la Guàrdia Urbana i sobre els criteris tècnics dels inspectors d'habitatge que van visitar el bloc d'Entença 151.

 

 

Finalment, els cupaires posen de manifest "la necessitat de tirar endavant un instrument legislatiu sobre habitatge que garanteixi el dret a un habitatge digne per sobre de fons d'inversió i dinàmiques especulatives". En aquesta mateixa línia, demanen a l'Ajuntament de Barcelona que "ampliï amb urgència el parc públic d'habitatge sense més dilacions, els veïns i les veïnes de la ciutat han de marxar perquè no poden fer front als lloguers i els barris perifèrics de la ciutat estan patint desnonaments sistemàticament amb la única garantia de les organitzacions i moviments socials que responen a la defensa de l'habitatge".

 

Comentaris