La CUP estudia demanar la dimissió de Buch

Riera acusa el conseller d'Interior de ser el "braç executor" del Ministeri de l'Interior

 

El diputat de la CUP Carles Riera ha exigit al conseller de l'Interior, Miquel Buch, que esculli si vol seguir sent el "braç executor" del Ministeri de l'Interior a Catalunya o bé posar la conselleria i el cos dels Mossos d'Esquadra "al servei de la defensa dels drets democràtics del poble català". Per a Riera, Buch ha de decidir si vol mantenir la posició de defensa del marc constitucional i estatutari i l'ha avisat que "no hi ha punt entremig". "Si no tria el costat adequat en demanarem la dimissió", ha assegurat en una entrevista a l'ACN. El diputat ha criticat la posició "equidistant" d'Interior respecte als atacs "antidemocràtics" de l'extrema dreta. En aquest sentit, des de la CUP han lamentat que els Mossos exerceixin més accions "preventives" i "repressives" al moviment independentista que a l'extrema dreta.

 

Riera ha recordat que a finals de juliol la CUP ja va demanar una compareixença de Buch a la comissió corresponent del Parlament per donar explicacions per la "manca" d'actuacions dels Mossos en relació als incidents feixistes. I ja ha avançat que continuaran insistint perquè es produeixi aquesta compareixença a la cambra catalana. El diputat cupaire ha lamentat que es tracta d'un fenomen que va a l'"alça" i ha considerat que està "més organitzat" i "vinculat" amb les "clavegueres de l'Estat".

 

Segons Riera, l'extrema dreta està creixent perquè està avalada políticament pel PP i Cs per "crear confrontació, fractura, conflicte i violència". "L'Estat vol aparèixer com a mediador necessari. Hem de respondre amb acció no violenta per no caure-hi", ha concretat.

 

 

Acabar de forma "fulminant" i "massiva" amb l'extrema dreta

 

Riera ha criticat que l'acció dels Mossos d'Esquadra i de la conselleria d'Interior sigui "més punitiva" amb el moviment independentista que amb l'extrema dreta. "L'extrema dreta actua explícitament de forma violenta i considerem que l'acció d'Interior no és justa", ha dit. Riera ha defensat que l'acció de la policia catalana contra l'extrema dreta "ha de ser fulminant i massiva" i que el Govern hauria d'acabar amb la seva presència al territori de forma "eradicativa". 

 

 

 

La CUP demana a Interior que es posicioni

 

Segons la CUP, la conselleria d'Interior està aplicant el marc jurídic-polític de l'Estat a Catalunya amb un esquema "repressiu" que no reconeix el dret a l'autodeterminació ni el dret a decidir. Per això, insten Buch i la policia catalana a posicionar-se i a concretar si estan al costat de la legalitat espanyola per aplicar-la "com estan fent" o si volen que els agents dels Mossos estiguin "al servei de la defensa dels drets democràtics i el dret a l'autodeterminació del poble català".

 

Comentaris