El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La CUP esclata contra Colau: “Fa pena que un govern teòricament d’esquerres reclami més mossos”
  • CA

 

La regidora de la CUP a l’Ajuntament de Barcelona, Maria Rovira, ha atacat amb força aquest dimecres el govern d’Ada Colau per la seva reclamació d’un augment de presència policial a Barcelona per solucionar l’augment de la delinqüència a la ciutat. “Ens fa molta pena i vergonya que un govern teòricament d’esquerres i que havia de ser de canvi quan augmenten les xifres de delinqüència només ens digui que s’augmentin els cossos policials i que només treballin en aquesta perspectiva”, ha assenyalat Rovira.

 

La regidora cupaire ha assenyalat que estan sorpresos pel fet que “l’extrema dreta pugi i que la dreta guanyi ajuntaments quan l’esquerra és incapaç de plantejar un projecte alternatiu per solucionar els problemes materials de les veïnes de la ciutat”.

 

Visiblement idignada, Rovira s’ha preguntat: “Com es pot dir que per solucionar problemes socials que hi ha als districtes cal només més agents de la Guàrdia Urbana?” La cupaire ha afegit que “fa pena i és una vergonya que certes persones que havien format part del moviment veïnal avui en dia diguin que cal més policia”.

 

Rovira ha afirmat que no es pot entomar el problema de seguretat només des d’una perspectiva policial i ha retret a tots els partits que “continuïn amb aquest paradigma”. Per la cupaire, “cal acció comunitària, analitzar per què es produeix la delinqüència i quina és la realitat socioeconòmica que s’amaga darrere”. En conseqüència ha demanat més psicòlegs i pedagogs que treballen comunitàriament amb els veïns.

 

La regidora del Districte de Ciutat Vella, Gala Pin, ha respost a Rovira que “és innocent pensar que una ciutat com Barcelona” pot fer front a la inseguretat només d’aquesta manera. Pin ha dit que “hi ha una tasca policial que s’ha de poder orientar des d’una perspectiva d drets humans i amb professionalitat perquè els veïns se sentin segurs”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa