El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La CUP denuncia la vigilància permanent de la seva seu per policies de paisà
  • CA

 

La CUP ha explicat aquest dijous que la seva seu pateix una vigilància permanent per agents de policia vestits de paisà. En una roda de premsa a la seva seu en el primer aniversari del setge del 20-S, l’exdiputada Mireia Boya ha explicat que la presència policial a la Seu Nacional ja venia d’abans del 20 de setembre del 2017 i la segueixen tenint. Militants de la CUP han mostrat fotografies d’aquests suposats agents amb la cara pixelada, que es concentren, sobretot, al bar que hi ha al costat del local.

 

“Ells mateixos estan trencant la base de la democràcia“, ha dit Boya, a més de “reivindicar que això que ens està passant no podem normalitzar-ho perquè és molt greu”. Segons ha explicat, aquests agents “prenen notes” i comproven “qui entra i surt” de la seu. Ha anunciat que han posat en coneixement aquest fet al Departament d’Interior tot i que “de moment no hi ha resposta”. “No estem vivint en una democràcia”, ha sentenciat.

 

La seu de la CUP va ser un dels punts més calents durant el setge del 20-S. La policia espanyola va intentar entrar-hi sense mostrar cap ordre judicial. Militants i simpatitzants van impedir-ho situant-se a les portes de la seu. Els agents van intentar accedir-hi en més d’un moment, però des de la CUP se’ls va negar el pas en no mostrar l’ordre. Finalment, la policia va marxar al vespre.

 

Aquest dimecres, a més, es va saber que un inspector en cap i un sotsinspector del CNP van vigilar la seu central de la CUP a Barcelona el 20-S passat durant hores. En un informe de la brigada d’informació, es recollia que els dos comandaments de la policia judicial van estar des de les 8 del matí fins les 13 hores davant de la seu, vigilant entrades i sortides.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa