El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La CUP denuncia “la lògica totalitària negadora de drets” de la Fiscalia
  • CA

 

L’anunci de la Fiscalia de sumar a la causa contra la consellera Meritxell Borràs per la compra d’urnes la data i pregunta anunciada per Puigdemont que aquest divendres va fer públiques al Palau de la Generalitat ha servit a la CUP per posar en evidència un nou episodi de falta de democràcia a l’Estat. La diputada Mireia Boya ha ironitzat amb aquest nou atac judicial al procés demanant als catalans i catalanes que “facin in fort aplaudiment a la Fiscalia”, perquè efectivament, “les urnes són per al referèndum, bravo, un aplaudiment!”, ha dit en roda de premsa. Boya, que ha dir que “ens sorprèn enormement que no hi hagin vist abans, perquè a tots els sorprendria que algú es pensés que les urnes siguin per a unes eleccions autonòmiques”.

 

En aquest sentit, la CUP interpreta el nou moviment de la Fiscalia, que recorre al TSJC perquè acumuli l’anunci de data i pregunta a la causa que ja existeix contra la consellera Borràs, com “un exemple més de la lògica totalitària i negadora de drets, de perseguir la democràcia i negar el dret a decidir”. Segons la diputada cupaires, “la Fiscalia és poc objectiva, perquè avui també ha dictaminat que no existeix delicte per cantar el Cara al sol en el funeral del feixista Utrera Molina, però en canvi sí que existeix delicte en la compra d’urnes”. Aquesta és, a parer de Boya, “una estratègia no només de la Fiscalia, sinó de l’Estat espanyol”.

Aquest migdia s’ha conegut que la Fiscalia de Catalunya ha presentat un escrit davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en el qual demana tenir en compte l’anunci del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, com la data i la pregunta del referèndum. El Ministeri Públic sol·licita que aquesta informació s’acumuli a la seva querella presentada davant del tribunal contra la consellera Meritxell Borràs per l’anunci de compra d’urnes ja que l’anunci de les votacions per l’1 d’octubre “reforça” que la intenció d’aquesta adquisició és utilitzar-les per a “un referèndum per a la secessió”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa