El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La CUP denuncia “cobraments poc ètics” de despeses ordinàries de diferents grups polítics a l’AMB
  • CA

La CUP Poble Actiu ha denunciat els “cobraments poc ètics”, en forma de despeses ordinàries, de diferents grups polítics a l’Àrea Metropolitana de Barcelona. La formació afirma en un comunicat que durant el darrer any diversos membres dels grups polítics dels Comuns, el PDECat i el PP “han estat pagant dinars i despeses de reunions amb diners públics” que el govern de l’AMB “ha abonat fora de les dietes i subvencions establertes”. El partit acusa l’AMB d'”opacitat” i considera “injustificades i fora de lloc” les despeses “excessives” i les pràctiques “allunyades d’un bon govern, transparent i democràtic”.

En concret, la CUP Poble Actiu assegura que l’AMB ha pagat al grup metropolità del PDECat tiquets per import de més de 3.600 euros i al grup metropolità dels Comuns (Entesa, ICV i Barcelona en Comú) tiquets per valor de gairebé 3.900, en dinars “pagats amb diners públics fora dels sous, subvencions o dietes que ja cobren els membres d’aquests grups polítics”.

 

Segons la formació, en paral·lel a això directius de l’AMB, membres del PSC, han disposat de targetes de crèdit per a despeses pròpies que “sobrepassen els límits de les tasques ordinàries” de la seva situació laboral.

 

Per tot plegat la CUP exigeix “explicacions” dels grups polítics indicats i “depuració de responsabilitats” al govern de l’AMB per aquests suposats pagaments. També reclama que es posin els “mitjans necessaris” per “acabar amb aquestes pràctiques”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa