El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La CUP demana la dimissió de Baiget per posar en dubte el referèndum
  • CA

 

La presidenta del grup parlamentari de la CUP, Mireia Boya, ha demanat aquest dilluns la dimissió del conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, que en una entrevista a ‘El PuntAvui’ ha demanat “no bandejar el 9-N perquè “potser serà el que s’acabarà fent”. “Aquell conseller que pensi que l’1 d’octubre serà un 9-N i tingui pors patrimonials hauria d’apartar-se. Sense més excuses ni dilacions. Responsablement”, ha manifestat Boya a través d’un missatge al seu compte de Twitter. Segons Baiget, l’Estat “té tanta força que probablement no es podrà fer el referèndum”. Així ho ha dit justament la setmana que es presenta públicament la llei del referèndum, que segons el Govern i els grups independentistes dona les garanties a l’1-O perquè sigui com tots els processos electorals.

 

El diputat de la CUP al Parlament Benet Salellas també ha demanat la dimissió del conseller: “Si no està en condicions d’afrontar els envits de l’Estat, que deixi pas a altra gent”. “El que no pot ser és que tinguem problemes a casa”, ha replicat Salellas en declaracions als mitjans a la Ciutat de la Justícia, en una protesta per la detenció de tres militants del moviment Arran per la seva suposada participació en la protesta davant la seu del PP a Barcelona en el mes març.

 

Salellas considera que “qualsevol persona del Govern català que no estigui amb aquest compromís -del referèndum de l’1-O-, el que ha de fer és apartar-se“, i per això demana la dimissió de Baiget de l’Executiu català.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa