La CUP demana explicacions a Interior per la "persecució" contra 8 militants d'Arran

La formació reclama l'absolució dels joves encausats per una manifestació el 2016 i l'eliminació dels "fitxers policials"

La diputada de la CUP Maria Sirvent ha explicat que la formació demanarà explicacions a la conselleria d'Interior per la "persecució" i "seguiment" als qui exerceixen el dret a la dissidència política. En roda de premsa al Parlament, han explicat que vuit militants d'Arran seran jutjats el 13 i 15 de maig a l'Audiència Provincial de Barcelona per "manifestar-se" l'1 de maig de 2016. La portaveu d'Arran, Adriana Roca, ha assegurat que els militants han estat processats judicialment sense haver estat identificades durant la marxa, sinó que es va fer posteriorment a través de "fitxers policials". Roca ha denunciat la "repressió" que s'està exercint damunt d'Arran i ha dit que els volen "ofegar econòmicament" i generar-los "por" però ha assegurat que això no els aturarà i que seguiran amb la seva tasca reivindicativa. També ha demanat l'absolució dels joves i l'eliminació dels fitxers policials.

 

Roca ha subratllat que Arran activarà les xarxes de solidaritat pels 8 militants i que "no es deixaran reprimir". També ha anunciat un acte reivindicatiu aquest dissabte a la tarda a la plaça Eivissa d'Horta i Guinardó. "Ara són aquests 8 però podríem haver estat qualsevol de nosaltres", ha avisat.

 
 

Comentaris