El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La CUP demana entendre l’acció d’Arran com a “acte simbòlic” i no com a assalt
  • CA

 

La CUP considera que l’acció contra un bus turístic de Barcelona d’aquest dijous que va provocar destrosses per valor de 1.800 euros i que va reivindicar l’organització anticapitalista Arran s’ha d’entendre com un “acte simbòlic” i no com un assalt. “Cal ser rigorosos, en tots els sentits. No parlem d’assalt com ens va passar amb l’acció de la seu del PP. No utilitzem una terminologia que el que vol és condicionar l’opinió pública quan el que es fa són accions que tenen un alt component simbòlic”, han dit fonts de la CUP a Europa Press sobre les accions de l’organització vinculada als ‘cupaires’.

 

Per la CUP, el model turístic, en concret el de Barcelona, té conseqüències “molt dures” en aspectes com accés a l’habitatge i a ocupacions dignes, per la qual cosa entenen que sectors especialment afectats facin accions per denunciar-ho. “De vegades hi ha qui entén que s’ha d’utilitzar eines una mica al límit perquè aquestes accions tinguin repercussió”, han raonat i han conclòs que l’acció contra el bus turístic ha aconseguit aquest objectiu.

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha presentat aquest dilluns una denúncia davant el jutjat de guàrdia de Barcelona per l’atac a l’autobús que es va produir aquest dijous quan un reduït grup de persones va obligar el vehicle a detenir-se a l’avinguda Joan XXIII, a la zona del Camp Nou, i mentre un va forcejar amb la roda davantera esquerra per punxar-la, un altre va escriure a vicre ‘El turisme mata els barris’.

 

“Passen moltes coses al dia que són extremadament molt més violentes i no els donem aquesta centralitat”, han explicat les mateixes fonts que demanen rigurositat a l’hora d’abordar els fets.

 

L’Ajuntament ja ha anunciat que es personarà en la causa tenint en compte que “hi ha hagut un atemptat contra la convivència i el civisme a la ciutat”, ha anunciat l’alcalde accidental Jaume Collboni aquest dilluns. Les mateixes fonts de la CUP han sostingut que el consistori pot fer “el que consideri”, però insisteixen que és una acció simbòlica que aborda un debat que té conseqüències a la ciutat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa