La CUP demana a JxCat i ERC que després del 28-A no entrin en una "fase pactista"

Els cupaires aclareixen que no cridaran en solitari a un boicot a les europees i creuen que hauria de ser una resposta unitària

La CUP s'ha dirigit a les forces independentistes per demanar-los que després del 28-A "no acceptin entrar en una fase pactista que els pugui situar en reivindicacions de mínims" la qual cosa, segons els cupaires, podria comportar "renúncies" com el dret a l'autodeterminació o el dret a la desobediència civil i institucional. En aquest sentit, la formació anticapitalista assegura que estaran amatents al paper de JxCat i ERC davant possibles pactes i "si suposaran una alternativa real que faci respectar el dret a l'autodeterminació o se situaran com a crossa de qualsevol operació de tancament del règim per dalt". D'altra banda, han aclarit que la CUP en solitari no farà una crida al boicot de les eleccions municipals del 26-M pel veto de la JEC a la llista de JxCat, i defensen que hauria de ser una resposta unitària de l'independentisme.

A través d'un comunicat, la CUP considera que el 28-A ha suposat una "derrota parcial" del tripartit de dretes. Una derrota electoral però no una derrota total, segons defensen per després posar com a exemple la decisió de la Junta Electoral Central de vetar Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí de la llista de JxCat a les europees. "Tard o d'hora, i en la mesura que les decisions de la Junta Electoral són cada vegada més arbitràries i injustes, i ataquen la línia de flotació dels drets civils i democràtics del nostre poble, caldrà assumir propostes que vagin en la línia del boicot com a instrument de denúncia i com a instrument per fer valer drets civils i polítics", defensen els cupaires. 

La CUP fa una crida a les persones que han donat suport a Front Republicà, que han votat forces independentistes o que s'han abstingut el 28-A a "unir forces i reagrupar-se" al voltant de la CUP de cara a les eleccions municipals del 26 de maig. "Ens calen municipis valents, amb alcaldes i alcaldesses compromeses amb una vida digna i amb l'exercici de l'autodeterminació i disposades a defensar els nostres drets amb la desobediència civil i institucional si és necessari", reivindiquen en el comunicat.

Els cupaires feliciten els resultats de les forces independentistes del passat diumenge i valoren "molt positivament" els resultats de Front Republicà, encara que no hagin aconseguit entrar al Congrés. La CUP, que no va donar suport a Front Republicà, creu que els vots que ha obtingut la coalició demostra que continua havent un "sector important del poble català que vol votar a favor d'opcions polítiques que es mouen en les coordenades de la desobediència, la unilateralitat, la defensa del llegat de l'1-O i la defensa plena de la independència". 

 
 

Comentaris