El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La CUP demana a Colau que sigui “part activa” per celebrar l’1-O a Barcelona
  • CA

 

La CUP-Capgirem Barcelona ha instat el govern d’Ada Colau a posicionar-se a favor de la celebració del referèndum de l’1 d’octubre i ser-ne “part activa”. “No hi ha posicions neutres. L’Ajuntament i el seu govern han de triar si es posicionen a favor de l’exercici de les llibertats polítiques i democràtiques sumant-se al conjunt de forces per assegurar que el referèndum es dugui a terme o si es col•loca al costat de l’estat espanyol”, ha afirmat aquest dimarts la regidora Maria Rovira en roda de premsa. Els cupaires han demanat públicament al govern local que “posi les garanties” celebrar la consulta vinculant, i ha presentat un llistat de requisits. Desplegar una campanya fent una crida a la participació, permetre l’ús dels col•legis electorals de propietat municipal i acordar un sistema de vigilància per l’1 d’octubre són algunes de les mesures “imprescindibles” que la CUP vol traslladar directament a Colau en una reunió que ha demanat aquest matí.

Maria Rovira, que ha comparegut davant la premsa acompanyada de la diputada i properament regidora de l’Ajuntament Eulàlia Reguant, ha subratllat que existeix un “embat repressiu” de l’estat espanyol per impedir la celebració del referèndum i ha instat “tots els partits que s’auto-anomenen demòcrates” a defensar la legitimitat de la consulta vinculant. “Aquest espai que representen els Comuns ha de ser part activa per assegurar les garanties que ells mateixos reclamen. Ells són part de la solució del problema que diuen que hi ha”, ha reblat.
 

Per rebatre el discurs amb què l’estat espanyol qüestiona l’1-O i per garantir que el referèndum es celebrarà, els cupaires han presentat públicament un llistat de condicions que volen traslladar en persona a Ada Colau. En aquest conjunt de requisits, la CUP-Capgirem Barcelona reclama que es permeti l’ús de col•legis electorals en instal•lacions de propietat municipal i sol•licita que l’Ajuntament impulsi una campanya de comunicació sobre la legitimitat del referèndum amb la qual s’animi la ciutadania a anar a votar.

Al mateix llistat, els cupaires demanen que el telèfon d’informació al ciutadà (010) faciliti informació relacionada amb la consulta vinculant, que es proporcionin espais per organitzar debats –tant a equipaments com a la televisió pública local- i que l’Ajuntament s’impliqui en la creació d’una borsa de voluntaris per organitzar el referèndum, als quals reclama que se’ls ofereixi la formació necessària.

Alhora, la CUP recorda que Barcelona és una ciutat “referencial” a nivell mundial i sol•licita que l’Ajuntament organitzi l’acollida d’observadors internacionals. Finalment, el grup municipal també proposa que s’acordi un protocol de custodia del material utilitzat pel referèndum i un sistema de vigilància per garantir que aquest es celebra sense incidents. Segons les regidores cupaires, totes aquestes condicions són bàsiques: “L’Ajuntament ha d’estar disposat a posar-los tots sobre la taula”, han conclòs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa