La CUP de Barcelona no assisteix a la comissió extraordinària de seguretat

Els anticapitalistes manifesten la seva "oposició frontal" a l'ús de la institució municipal "com una burda extensió" dels espais de promoció electoral

 

La CUP Capgirem Barcelona no assistirà a la comissió extraordinària de Presidència i Seguretat convocada aquest dimecres per tractar la venda ambulant, el narcotràfic i l'incivisme a la capital perquè és "un acte de precampanya". Els anticapitalistes han manifestat en un comunicat la seva "oposició frontal" al que consideren un ús de la institució municipal com una "extensió grollera" dels espais de promoció electoral. La CUP ha acusat els impulsors de la convocatòria, PDeCAT, ERC, Cs i PSC, d'organitzar una "escenificació" que no té "cap intenció d'incidir en les condicions de vida" del veïnat. La petició per part de diferents grups arriba just una setmana després de l'agressió d'un manter a un turista a plaça Catalunya, un fet que la CUP defineix com una "agressió racista a un venedor ambulant de la qual només han transcendit uns segons de vídeo descontextualitzats".

 

 

La formació ha acusat l'oposició, que ha condemnat l'atac i ha criticat el govern municipal de "permissivitat" amb el col·lectiu de manters, d'estar "predisposats" a "fer d'altaveu dels posicionaments més racistes i reaccionaris". Davant d'aquesta situació la CUP ha subratllat que "el problema no és la venda ambulant", sinó "les lleis racistes" que exclouen persones del dret de ser veïns.

 

Comentaris