El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La CUP crida a “reeditar” les assemblees populars per organitzar la resposta a la sentència
  • CA

La diputada de la CUP Natàlia Sánchez ha fet aquest dimarts una crida per reeditar les assembles populars a tot Catalunya per tal “d’organitzar la resposta en defensa al dret a l’autodeterminació” a les portes de conèixer la sentència contra l’1-O. “Emplacem a tots aquells col·lectius que van omplir places de tots els municipis a reorganitzar-se”, ha manifestat.

Sánchez ha assegurat que “és impossible no tenir al cap la repressió” i les conseqüències que se n’han derivat de manera que també cal “insistir en la lluita per l’amnistia vinculada al dret a l’autodeterminació”.

La CUP ha volgut avui posar sobre la taula que el referèndum “va ser la gran data de la victòria del poble organitzat davant un Estat repressiu” i ha convidat a fer “les lectures adients per tornar-ho a fer i millor” fugint de la “folklorització”.

Sánchez ha destacat que aquell 1-O “l’aparell repressiu de l’Estat, aparentment omnipresent es va fer petit i incapaç de contenir” el que va ser “un exercici d’acció política sense precedents que ens ha de marcar el camí a seguir”.

La CUP està convençuda que sense desobediència no hi haurà autodeterminació ni independència perquè l’Estat “va demostrar i ha continuat demostrant que no té cap mena de voluntat negociadora”. Així doncs, tot apassa per l’exercici “unilateral”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa