La CUP considera Arrimadas "responsable ideològica" de les agressions a independentistes

Els anticapitalistes exigeixen "contundència" a Miquel Buch i demanen als ajuntaments que actuïn per evitar la violència espanyolista

 

La diputada de la CUP Natàlia Sànchez ha acusat la líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, de ser la "responsable ideològica" de les agressions espanyolistes que s'han produït contra diversos independentistes per les crides que tant la seva formació com Societat Civil Catalana han fet a retirar els llaços grocs i tot tipus de simbologia independentista dels carrers del país. "Hauria de rectificar i no instigar que hi hagi aquests escamots d'extrema dreta campant pels carrers", ha reclamat en una roda de premsa a Verges (Girona) on ha demanat juntament amb el batlle, Ignasi Sabater, i el primer tinent d'alcalde de Viladamat (Girona), Robert Sabater, que el Govern prengui mesures per posar fi a la violència espanyolista. La diputada 'cupaire' s'ha adreçat concretament conseller d'Interior, Miquel Buch, perquè emprengui accions "amb la contundència que es mereixen" contra els grups d'extrema dreta responsables d'aquestes agressions. "No podem permetre'ns que el feixisme corri impunement pels carrers", ha indicat Sànchez, que ha instat els consistoris catalans a donar-hi resposta quan la Generalitat no faci res.

 

 

A banda d'això, la CUP ha donat a conèixer aquest mateix dijous una declaració institucional que portaran a tots els ajuntaments on tenen representació i on insta els governs municipals a facilitar la creació de "Comitès de Solidaritat Antifeixista compromesos amb la resistència civil activa" per suplir el que consideren la inacció del Govern davant dels episodis de violència. A més, exigeixen a la Generalitat que abandoni la seva actitud passiva "i faci tot el que sigui necessari per aturar els grups d'extrema dreta immediatament".

 

Comentaris