El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La CUP avisa que s’oposarà a uns pressupostos “antisocials”
  • CA

 

El diputat de la CUP Vidal Aragonés ha exigit que els nous Pressupostos de la Generalitat reverteixin les retallades de passades legislatures i incorporin un augment de la tributació per a “aquells que cobren més de 60.000 euros”.

 

“És això el fonamental. Evidentment amb nosaltres, amb uns pressupostos antisocials o de retallades, que no hi comptin“, ha assenyalat en declaracions a Ser Catalunya-Ràdio Barcelona, i ha assegurat que l’important no és presentar el projecte immediatament sinó que superin l’etapa de reajustament econòmic.

 

Pel ‘cupaire’, els Comptes catalans per 2018 també han d’anar acompanyats d’una modificació de l’impost de successions i donacions per tenir en compte els ingressos de les persones sobre les quals s’aplica aquest gravamen: “No únicament s’ha de reformular per augmentar la seva tributació”.

 

Davant aquests plantejaments, el diputat del PDeCAT al Congrés Ferran Bel ha assegurat que “seria difícil d’entendre” que es pugessin els impostos a les rendes més altes, i ha recordat que Catalunya té els tipus impositius més elevats de l’IRPF d’Espanya.

 

Sobre l’impost de successions i donacions, ha valorat que des de la seva formació no són “molt partidaris d’incrementar més els impostos dels quals hi ha ara”.

 

No obstant això, el també exalcalde de Tortosa veu marge per reduir la tributació de les rendes més baixes: “És raonable i aniria en la mateixa direcció del que es va fer de forma puntual als últims Pressupostos Generals de l’Estat”, per la qual cosa veu factible reproduir-ho als Comptes catalans.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa