La CUP avisa que "rebentarà" la legislatura si no es fa el referèndum

Arrufat considera que hi ha un 80 o 90% de probabilitats que el referèndum de l'1-O es dugui a terme

El portaveu del Secretariat Nacional de la CUP, Quim Arrufat, ha advertit aquest dijous al Govern que intentaran "rebentar" la legislatura si el referèndum que l'Executiu preveu celebrar l'1 d'octubre no es fa perquè no han sabut gestionar bé la logística de la consulta.

 

 

Ho ha dit en una entrevista a La Xarxa recollida per Europa Press, tot i confiar que el Govern té "ben planificada" la logística per aconseguir que els catalans votin l'1-O, tot i que avisa que l'executiu català no pot fallar. Recorda que molta gent porta anys mobilitzant-a Catalunya en favor d'un referèndum: "Que la gent vagi somrient a les manifestacions no vol dir que  s'ho prengui a broma. Van amb un propòsit i, si no es fa, el conjunt de l'independentisme tindria de passar comptes amb el Govern ".

Considera que hi ha un 80 o 90% de probabilitats que el referèndum de l'1-O es dugui a terme, però assumeix que hi ha la probabilitat que el Govern central el "faci saltar tot pels aires, amb una barbaritat" i no es pugui fer. Davant aquest escenari, creu que la desobediència estarà més legitimada i que s'haurà d'incrementar la mobilització ciutadana i la recerca de la denúncia internacional.

 

Comentaris