El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La CUP avisa: “No volem un nou referèndum, senyor Torra”
  • CA

 

 

La Diada no només viu de la manifestació de l’ANC. La tradició obliga a l’esquerra independentista a celebrar-ne una cada tarda d’11 de Setembre. I avui no n’ha estat una excepció. Unes quinze mil persones, segons l’organització, han marxat aquesta tarda des de la plaça Urquinaona fins a la plaça Comercial del Born, convocades per la CUP, SPEC, Arran o Endevant entre d’altres organitzacions de l’esfera cupaire. El missatge ha estat clar: “acabar amb el processisme”. 

 

Per això, al regidora Maria Rovira han emès una advertència com a portaveu de la formació en els parlaments finals: “No volem un nou referèndum, senyor Torra. No volem un nou estatut, senyor Sánchez. Volem la independència per canviar-ho tot, perquè és l’única manera de canviar les condicions materials de vida de la classe treballadora” . 

 

En aquest sentit, han recordat que “el referèndum no es va pactar als despatxos sinó que es va fer des dels carrers i la gent” i han posat en valor el referèndum del Primer d’Octubre. “La tardor passada vam veure que necessitem la mobilització i l’autoorganització ciutadana per tirar endavant el procés d’alliberament nacional”, han assegurat les portaveus Bàrbara Roch. “Hem d’abandonar el processisme”, han advertit”. No podem permetre que els nostres anhels de llibertat siguin venuts pels interessos d’uns pocs. Siguem implacables davant d’un estat postfranquista però tambe davant de l’autonomisme”, han afegit. 

 

L’acte ha comptat amb la presentació de la diputada exiliada Anna Gabriel. L’avís de l’esquerra independentista ha estat doncs aque davant els cants de sirenes d’una possible negociació d’una altre referèndum o bé un altre estatut. En aquest sentit, també estiren les orelles a l’estratègia d’alentir l’implementació de la República arran del canvi de ritme i moviment d’ERC i d’alguns membres del PDeCAT. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa