El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La CUP aplaudeix la denúncia del Govern contra la Guàrdia Civil
  • CA

 

La portaveu de la CUP al Parlament, Anna Gabriel, ha qualificat “d’absolutament pertinent i oportú” que el Govern hagi denunciat els agents de la Guàrdia Civil que van interrogar a alts càrrecs i a treballadors públics de la Generalitat aquesta setmana. En declaracions a TV3, ha insistit que no confia especialment en la resolució de la denúncia “però com a mínim contribueix a no dotar de normalitat” la situació, ha assegurat.

 

Els lletrats de la Generalitat aprecien cinc presumptes delictes recollits en el Codi Penal en l’actuació dels agents, que són els que recull la denúncia presentada aquest dissabte: contra els drets individuals, obstrucció a la justícia, usurpació d’atribucions, falsedat documental i violació de secrets.

Aquest dissabte, el Govern ha presentat una denúncia al jutjat de guàrdia en relació amb els interrogatoris que la Guàrdia Civil ha practicat a alts càrrecs i treballadors públics de la Generalitat. Dirigeix la denúncia contra uns agents de la Guàrdia Civil en concret, que són els que haurien fet els interrogatoris, així com contra “qualsevol persona” que hagi “col·laborat de forma activa i conscient en els fets. L’executiu de Puigdemont es queixa de la indenfensió dels interrogats. El vicepresident Oriol Junqueras diu què els testimonis i investigats se sotmeten a “xous públics” mentre el jutge manté el cas sota secret de sumari

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa