El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La CUP anuncia mobilitzacions per tombar la Llei Aragonès
  • CA

El diputat de la CUP Vidal Aragonès ha anunciat aquest dimarts que la formació participa amb altres entitats en la creació d’una plataforma contra la Llei Aragonès que es planteja posa fre a la llei de contractes de serveis a les persones plantejada pel Govern. Aquesta plataforma ja ha començat a treballar en alguns municipis celebrant debats contra la llei, es planteja la creació de comitès locals contra la norma i al setembre es confia en poder iniciar mobilitzacions al carrer.

Aragonès ha fet referència a informacions de premsa que indiquen que des del 2015 s’han adjudicat contractes per valor de 13 milions d’euros a Clece, una filiat del Grupo ACS de Florentino Pérez. El cupaire l’ha posat d’exemple de situacions que la Llei Aragonès reforçarà, “fent dels nostres serveis públics un negoci, depauperant la qualitat dels serveis a través de la màxima explotació dels treballadors”.

Aragonès ha dit que la CUP no es resigna davant d’aquesta realitat i ha plantejat “la lluita per tombar la llei” per “iniciar un camí de sobirania”. L’objectiu ha insistit és la retirada de la llei i “posar sobre la taula la necessitat de defensar les serveis públics”.

D’altra banda, la CUP també ha expressat la seva preocupació per la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de no establir mesures cautelars en el conflicte dels muntadors de Fira de Barcelona. Els cupaires consideren que la decisió judicial “buida el dret de vaga”, fet que ha denunciat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa