El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La CUP als ‘Comuns’: “Parlar d’un nou 9-N és fer processisme o boicotejar el referèndum”
  • CA

 

 

La presidenta del grup parlamentari de la CUP Crida Constituent, Mireia Boya, s’ha dirigit a Catalunya en Comú l’endemà que el seu coordinador general, Xavier Domènech, s’hagi reunit amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el vicepresident, Oriol Junqueras, i la portaveu Elisenda Alamany. En una roda de premsa des del Parlament, Boya ha afirmat que “parlar d’un nou 9-N és fer processisme o fer boicot al referèndum”, després que Domènech assegurés, un cop acabada la reunió d’aquest dilluns, que veia l’1-O amb “aspecte de 9-N”. D’altra banda, la diputada anticapitalista ha exigit al Govern que “expliqui tots els detalls” de l’organització del referèndum, per acabar així amb la “política ficció” i les “boles de vidre”.

 

 

Encara dirigint-se a Catalunya en Comú, Boya ha apuntat que l’1-O “s’apropa més a una moció de censura” que la que va presentar Units Podem al Congrés la setmana passada. Per la CUP, el referèndum és també l”‘oportunitat de tombar el règim”, ja que els resultats de la votació seran “vinculants”. En aquest sentit, la presidenta del grup anticapitalista ha afirmat que qui participi en el referèndum haurà de reconèixer-ne els resultats, en un clar avís a la direcció de Catalunya en Comú i a Podem, que de moment afirmen que veuen l’1-O com una mobilització i no com un referèndum amb caràcter vinculant. “Voler el canvi és fer-lo, voler és poder, i no voler no és altra cosa que apostar per l”status quo'”, ha afegit Boya, que ha emplaçat els comuns a triar “si estan amb la censura o amb el dret a decidir”.

D’altra banda, Boya ha reclamat al Govern que expliqui públicament els detalls del referèndum, tant dels preparatius com de l’aplicació dels resultats. “Hem d’acabar amb les travesses, amb les boles de vidre que ens fan preveure un suposat futur, i amb la política ficció”, ha sentenciat la diputada de la CUP, que ha exigit “màxima transparència” a l’executiu pel que fa a la logística de l’1-O.
 

 

A més, Boya ha donat el suport dels anticapitalistes a la consellera de Governació, Meritxell Borràs, després que aquest dimarts al matí el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi acceptat a tràmit, i li hagi notificat personalment, la querella per la compra d’urnes. “No se’n sortiran, fa temps que hem deixat de tenir por”, ha constatat Boya, en referència d’una banda a l’Estat, i a la determinació de la ciutadania de poder votar. “Esperem que el Govern també hagi deixat de tenir por, i que la querella no signifiqui que el referèndum no es pugui dur a terme”, ha conclòs la presidenta del grup parlamentari de la CUP.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa