La CUP adverteix de les estratègies de l’Estat per generar “caos” abans de les sentències

L’enviament de més piolins a Catalunya, termòmetre dels temors de Madrid sobre una alteració d’ordre al país per la situació política

A finals de setembre del 2017 el govern espanyol, a les portes del referèndum de l’1 d’octubre i en previsió que es produïssin desordres públics, va fer un enviament de milers de policies nacionals i guàrdies civils, finalment batejats com els ‘piolins’ en honor als personatges de dibuixos animats que decoraven els vaixells en què es van allotjar tot el temps que van romandre al Port de Barcelona. Des d’aleshores, l’arribada d’aquets agents policials ‘extra’ ha estat un termòmetre del temor del govern espanyol a què es produïssin altercats. Així va ser per exemple en motiu del consell de ministres que es va celebrar a la capital catalana el 21 de desembre de 2018 enmig de fortes mesures de seguretat.

Que arribin més piolins és segurament una mesura ideal per llegir la ment del govern espanyol sobre el que creu que podria passar a Catalunya com a conseqüència de la situació política. Així ho pensa, per exemple, el diputat de la CUP Vidal Aragonès que, en declaracions a ‘El Món’, ha afirmat que, “malauradament, si no envien més elements de la repressió —tot i que encara falta molt de temps [per les sentències]—, és que no tenen la percepció que pot haver-hi una alteració, i no parlem en termes de violència, sinó en temes d’estabilitat política per a ells”.

 

Aragonès recorda que el 21-D del 2018 el govern espanyol va enviar més policia pel consell de ministres i el sopar previ que es va fer —“amb representants de JxCAT i ERC”, subratlla el cupaire—, tot i que a Catalunya ja hi havia aleshores més forces policials que les que estan destinades de forma permanent aquí. “Això ens marca un termòmetre, perquè ells llegeixen quin serà el nivell del que pensen que hi haurà com a reacció i per tant envien [efectius]”.

Ara bé, Aragonès adverteix que s’ha d’anar amb compte amb això: “A vegades també ho fan per generar una situació de criminalització i caos prèvia. Si no recordo malament la setmana abans van arribar a inventar uns grups d’acció que mai van existir [referència als GAR]”. El diputat cupaire veu “molt clar que hi va haver qui va generar aquells grups que mai van existir, hi va haver qui va voler generar pànic sobre el que podia passar aquell dia i no ho va aconseguir”.

 

Comentaris (7)
Joan sampons Fa 5 mesos
Si són capaços de matar, 17 octubre 2017. Com està demostrat, que no han de fer per defensar la seva unitat i venir a provocar.
Francesc Fa 5 mesos
Aquesta és la presunta democràcia espanyola hereva de la Dictadura de Franco, que va guanyar la gurrea civil amb el suport de Hitler i Mussolini.
Ramon Fa 5 mesos
Marta, la primera fidelitat hauria de ser sempre amb Catalunya.
Antoni Fa 5 mesos
Espanya país podrit mafiós represor dictador franquista borbònic
Antonio Fa 5 mesos
Y por que no te vas y renuncias a la nacionalidad de una vez
Tata_Marisa Fa 5 mesos
Diguem si us plau a on i puc anar?.
Joan Fa 5 mesos
I perquè no marxas tú
Joan de canyamars Fa 5 mesos
Abans d'ahir al peatge de Premià, 2 dotacions de GC en unitats mòbils.teinco trinco i amb una cara de mala llet de collons
fideli Fa 5 mesos
el Reino de España, suplent , substitut i continuació del règim nazi 1939. La CE, il•legal i nul•la com aquest.
carme Fa 5 mesos
Si tot és molt sospitós, que desde l'any 39 no s' hagin trobat aquestes bombes i ara de sobte han de venir els de GC per desactivar-les, i anar fican a Catalunya un altre ramessa de piolins. Aquest ñordos no son de fiar.