El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La crispació dels debats de Madrid es trasllada a TV3
  • CA

 

L’ambient crispat dels debats de Pedro Sánchez, Pablo Casado, Albert Rivera i Pablo Iglesias s’ha traslladat aquest dijous a TV3. La televisió pública catalana ha ofert aquest dimecres un debat amb els caps de llista catalans que es presenten al Congrés aquest 28 d’abril. El 155, els presos polítics i els seus possibles indults en cas de condemna, i els atacs a TV3 han protagonitzat l’esdeveniment.

 

El debat s’ha iniciat amb retrets als director de Televisió de Catalunya, Vicent Sanchis, per part de la candidata del PP, Cayetana Álvarez de Toledo, i de la de Ciutadans, Inés Arrimadas. La popular l’ha acusat de dirigir una cadena que humilia la meitat dels catalans que no son independentistes, mentre que la líder taronja ha fet una de les seves habituals ‘performances’ entregant-li una carta de dimissió.

 

El candidat d’Esquerra Republicana (ERC), Gabriel Rufián, ha dedicat bona part del seu temps ha collar la candidata del PSC i ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet. Tots dos partits es disputen a les darreres enquestes el lideratge en els resultats a Catalunya del 28-A. És per aquest motiu que el republicà li ha retret que el PSOE aprovés el 155 de la mà de PP i Cs, i ha criticat que els socialistes espanyols siguin còmplices de l’empresonament injust dels líders independentistes catalans.

 

Per la seva part, Batet ha esquivat els diversos atacs que ha rebut no només per part de Rufián, sinó de la resta de candidats que han criticat la gestió del seu govern des que Pedro Sánchez va arribar a la Moncloa. Tant Arrimadas com Álvarez de Toledo l’han acusat de voler indultar els presos polítics.

 

Qui ha mantingut una postura més dialogant amb la resta de representants de les formacions ha estat el candidat dels comuns, Jaume Asens. Seguint l’estil de Pablo Iglesias, s’ha mantingut més dialogant i sovint molest per la crispació que hi havia al debat. No obstant, bona part dels seus parlaments han anat dirigits a ERC, a qui ha acusat de “canviar de posició constantment”. “Dèieu que anaveu a bloquejar i ara que aneu a dialogar

 

La candidata de Junts per Catalunya (JxCat), Laurà Borràs, ha reivindicat en diverses ocasions “l’esperit de l’1-O“; una proclama que la formació de Carles Puigdemont i Jordi Sànchez s’ha adjudicat durant aquesta campanya electoral. Borràs també ha aprofitat les seves intervencions per recordar a Batet que Pedro Sánchez “va ser còmplice del 155” i que aquest article de la Constitució espanyola “ha estat el pitjor que li ha passat a Catalunya”.

 

Arrimadas ha insistit que el partit d’Albert Rivera no pactarà amb el de Pedro Sánchez per tal de formar un nou govern espanyol. “Qui pacta amb Podemos i amb els separatistes no pot pactar amb Ciutadans”, ha assegurat, a més d’acusat Batet de voler-li donar a Torra “el control dels jutges“.

 

Álvarez de Toledo ha afirmat que l’única alternativa de govern al socialisme és un que estigui liderat pel PP, i ha allargat la mà a VOX, un partit que segons ella és “constitucionalista” i que ha rebutjat titllar “d’extrema dreta”. Preguntada per Jaume Asens sobre l’enorme bandera espanyola que llueix el Partit Popular a Gènova 13, Álvarez de Toledo ha apuntat que aquella bandera representa “la llibertat, la igualtat i la fraternitat: els valors republicans“.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa