La crisi del Govern es limitarà al PDeCAT

Carles Puigdemont busca recanvi a diversos consellers del seu partit que expressen dubtes a l'hora d'afrontar el referèndum per por a les represàlies de l'Estat

Carles Puigdemont, en la seva intervenció a l'acte | Jordi Borràs

 

"Millor que esclati tot ara que no pas poc temps abans del referèndum", explica un dels consellers que s'ha reunit amb Carles Puigdemont, que ressalta la "voluntat granítica" del president a l'hora de portar fins al final els preparatius i la realització del referèndum de l'U d'Octubre. La crisi de Govern es limitarà a les àrees dels exconvergents: "Això és un problema del PDeCAT que ha de solucionar el PDeCAT", deixen clar fonts del Govern, que afegeixen "ERC no forma part del problema ni se li demanarà cap mena de compensació política".

 

En aquest sentit, la posició del partit és deixar fer al president i Marta Pascal "deixa fer al president perquè són les seves atribucions i la seva responsabilitat", asseguren fonts del PDeCAT. Tot i així, hi ha malestar dins del partit i també dins dels consellers del PDeCAT que consideren que "ERC sempre és un win-win, si es fa el referèndum és gràcies a ells i si hi ha problemes els atribueixen al PDeCAT i diuen que no hi ha prou decisió. Però els riscos, de moment, només els assumim nosaltres", afirma un membre del Govern.

 

 

De moment, l'activitat del partit ha quedat congelada en espera que es resolgui una crisi que va començar a gestar-se fa quinze dies i que, des del PDeCAT, consideren que "ja s'allarga massa"

 

Comentaris