El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Crida lamenta el “silenci” de la UE davant l’ordre de la JEC sobre Puigdemont
  • CA

La Crida Nacional per la República ha lamentat aquest dimarts el “silenci” de la Unió Europea davant la resolució de la Junta Electoral Central (JEC) que prohibia la candidatura de Carles Puigdemont per a les europees, i que va revocar un jutjat de Madrid després que el Tribunal Suprem li tornés la causa. En un comunicat, el moviment, del qual Puigdemont és un dels fundadors, considera que la decisió de la JEC era una “decisió política” perquè Puigdemont i els exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí no es presentessin en les eleccions, i per això van enviar una carta de protesta al president de la Comissió Europea, Antonio Tajani; al president de l’Europarlament, Donal Tusk, i al president del Consell d’Europa, Jean-Claude Junker, que han signat 12.000 persones.

 

El silenci de la UE quan un estat membre vulnera drets polítics fonamentals és un precedent perillós i preocupant i hem de vigilar que no torni a passar”, subratllen des de la Crida, que ha acusat la JEC de no ser un òrgan neutral ni independent. Es tracta, segons el moviment, d’un episodi general “de la causa general contra el moviment independentista i que l’Estat espanyol continua i continuarà reprimint, il·legalment si cal”.

 

Segons la Crida, han guanyat una batalla però cal seguir units en la defensa dels drets polítics individuals i col·lectius dels catalans, i per això defensen que Puigdemont, Comín i Ponsatí han de poder assumir la seva condició d’eurodiputats “amb tota normalitat i sense cap obstacle” si són elegits.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa