La consigna de Puigdemont: "O confrontació o rendició, si no t'enfrontes ja t'has rendit"

L’independentisme mostra a Estrasburg el desgavell estratègic | Diputats de JxCAT no entenen el posicionament d’afavorir la investidura

La manca d’unitat estratègica de l’independentisme comença a fer-se veure, fins i tot, en els actes públics. Sobretot, en el marc del Govern de coalició entre JxCAT i ERC. I fins i tot, dins les formacions. La prova del cotó ha estat aquest dimarts a Estrasburg. Els representants dels junters amb prou feines han creuat paraules amb els dirigents d’ERC. I s’han constatat també diferències estratègiques internes.

 

El marc d’aquest dijous a Estrasburg era idoni per continuar un dels millors marcs per encabir l’Estat: la internacionalització del conflicte. De fet, Carles Puigdemont, que també havia ensenyat la poteta que participaria de la concentració, havia dictat la nova divisa de la seva actuació política i, de retruc, del seu equip estratègic: “Només hi ha dues vies: la confrontació amb l’Estat o la rendició; i si no t’enfrontes vol dir que t’has rendit; si refuses el conflicte, vol dir que t’has rendit”.  La intenció de Puigdemont i el seu nucli dur és intentar que el rodet de la repressió no afecti com està afectant la nul·la estratègia independentista.

 

En aquesta línia ha basat el seu discurs un dels tòtems de l’arquitectura de JxCAT, la Crida i de l’entramat jurídic que articula Gonzalo Boye amb Puigdemont, el vicepresident del Parlament, Josep Costa.  El seu pla d’atac passa per confrontar l’Estat no només amb l’independentisme sinó amb ell mateix. Per això confien i treballen a ple rendiment en l’àmbit de la justícia i institucions internacionals. De fet, és on hi tenen més confiança per guanyar algunes de les partides.

 

 

Però no tothom a JxCAT pensa igual. Ans al contrari. Fins i tot, el posicionament dels presos polítics apuntant que caldria facilitar la investidura de Pedro Sánchez, no s’ha acabat d’entendre en files dels Junters i de diputats més identificats amb el PDeCAT que no pas amb la coalició. “No li veiem la punta”, explicaven astorats mentre esperaven els parlaments a l’acte d’Estrasburg. De fet, entenen que aquesta aposta topa frontalment amb la divisa de Puigdemont. “Facilitar una investidura no és pas confrontació”, apuntaven dos veterans diputats a aquest diari.

 

 

ERC també arrossega els peus a l’espera de la sentència. Però es vanta de ser una formació “que agradi o no té estratègia: ser més i més forts”.  Un posicionament que cada vegada s’entortolliga més amb les intencions de JxCAT i que entrebanca l’acció del Govern i que fa implosionar la coalició parlamentària. A més, ara ERC prepara un congrés i com és habitual ja ha sortit un primer bolet. Una cinquantena de militants que volen tornar a “l’assemblarisme i aturar que el partit el comandi Gabriel Rufián i Joan Tardà”.

 

Comentaris (10)
Si no t'enfrontes ja t'has rendit Fa 7 mesos
Agafeu em que m'enfronto !!!!. Us dic que m'agafeu, collons ..... !!!!. Mira que creuo el pont en lloc d'utilitzar el plasma !!!!. Vale, m'has convençut Boye. Com que sóc el líder no m'enfronto a la poli però no em rendeixo; el marieta de Comín si, que només és un subaltern.
Ramon Fa 7 mesos
Si ens acabem rendint, ja votarem Mas. Mas.o qui sigui. Convergència. Nacionalisme català. El de sempre, vaja. Perquè no pretendran que votem tripartit, suposo. Però ara no toca. Ara toca Puigdemont.
Ramon Fa 7 mesos
Un animalot del GRAPO va dir que el paio que l'havia estat interrogant i torturant a la comisaría era la mateixa persona que l'havia convençut de fer-se militant d'aquell grupuscle terrorista espanyol. ERC és un cas similar. Se'n diu infiltració. Els que ens deien rates per no posar-hi prou el coll són els mateixos que ara ens diuen hiperventilats per no posar-hi prou el cul.
Fent un Rajoy Fa 7 mesos
"Puigdemont a la manifestació d'Estrasburg | Q.S." per plasma. Com l'amic Rajoy al seu temps.
socorroooooo!!! Fa 7 mesos
Vascos, porteu crispetes que vossaltres teniu molts diners !!!
RFS Fa 7 mesos
La consigna de Puigdemont: "O confrontació o rendició, si no t'enfrontes ja t'has rendit" Ben dit President !! no ens rendirem mai per deixar de pagar el CUPO ALS VASCOS !! Molt be President !!!
Sense sentit. Fa 7 mesos
El senyor Puigdemont s'hauria de presentar per la CUP, ja que aquest tipus de discursos no són propis d'algú que pretén ser president. No m'agrada que els advocats es converteixin en portaveus d'una croada que no ha donat cap resultat positiu (i no em refereixo només al fet de poder exercir de diputat). El president de la Generalitat és a la plaça de Sant Jaume i ha de retre comptes al Parlament. L'altra opció no té sentit ni és democràtica.
Groc Fa 7 mesos
Fins que els junters no fem tria i ens desempelleguem del llast de Bonvehi, Pascal, Campuzano ... no farem res de bo !! Definim-nos ja i arremanguem-nos d'una punyetera vegada
Vicenç Ramoneda Fa 7 mesos
La independència no arribarà de les crispetes del Boye ni d'un miracle polític. Qui s'ho pensi només rebrà decepcions i no ens en sortirem. Avui hem conegut les limitacions de lluitar contra un estat que juga brut i d'una Europa que li permet. Toca fer autocrítica i reflexionar. https://bit.ly/2RPeJyp
Boris Fa 7 mesos
Si clar, la autocrítica porta a aixemplar les bases i es passa seguidament a la rendició, que acaba en col.laboracionisme amb el 155, sols cal veure TV3 i Catalunya ràdio.
Ramon Fa 7 mesos
Els republicans que ens deien rates si dubtàvem que ringuéssim prou força, tan bon punt havien fotut el país sencer pel penya-segat van passar a dir-nos "hiperventilats" si intentem resistir-nos a la rendició més absoluta i humiliant. Ara toca fer costat al President. I si mai toqués fer marxa enrere, no podrà ser ERC qui ho demani. L'únic que pot demanar ERC és perdó.