La confusió de cognoms que va esverar la Gendarmerie i l'UCE

El Bisbe de Girona també pregunta pel president al rector de la Universitat Catalana d'Estiu

 

 

 

L'equip rector de la Universitat Catalana d'Estiu, que se celebra a Prada (El Conflent),  va patir un salt al cor aquest divendres quan van rebre la trucada dels gendarmes francesos preguntant quan i de quina manera participaria el president Carles Puigdemont a les classes i cursos de la UCE. Unes preguntes que van sorprendre i deixar perplexos els membres de l'organització de la Universitat perquè "no en tenien ni idea". "És tot un misteri", asseguraven aleshores.

 

 

Però poc a poc s'ha anat descobrint la preocupació dels gendarmes amb Puigdemont i l'UCE. Fins i tot, va portar al Bisbe de Perpinyà,  en una missa concelebrada, a preguntar al rector Jordi Cassassas -amb certa clandestinitat i en francès- si el president "corria per Prada".  I això que, en principi,  els bisbes tenen fil directe amb l'ull que no té parpella. 

 

 

De fet, fonts del rectorat han explicat a El Món, els gendarmes es van personar al Centre Pau Casals, a Vallroc, on se celebrava el dinar institucional entre l'equip rector i els bisbes de Perpinyà-Elna, Girona, de La Seu d'Urgell i l'abat de Montserrat. La seva missió controlar que no hi haguès Puigdemont. 

 

 

 

 

La recerca dels gendarmes, però tenia una explicació. El dijous el diari L'Independent va publicar que Puigdemont participaria en un dels debats de la UCE, el dissabte a les 12 del migdia. Però en aquell dia i hora, l'únic acte previst era una taula rodona que tenia com a protagonista principal el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró. La semblança fonètica entre els cognoms de Puigdemont i de Puigneró hauria portat a confussió al diari i, de retruc, als gendarmes i els seus serveis d'informació. 

 

 

Curiosament, la corresponsal del diari L'Independent a Prada -que no en sabia res de la notícia- estava present a la Missa -de fet, passava el platet- on els Bisbes també estaven encuriosits amb l'enigmàtica presència del president del Consell de la República. 

 

Comentaris