El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La carta de Puigdemont ja és al Congrés
  • CA

La carta que va enviar el president de la Generalitat Carles Puigdemont, a la presidenta del Congrés dels Diputats, Ana Pastor, ja ha arribat a la cambra baixa. Així n’ha informat als grups parlamentaris Pastor, durant la junta de portaveus que s’ha celebrat aquest migdia. El portaveu del Partit Demòcrata Català, Carles Campuzano, espera “poder parlar en les pròximes hores amb la presidenta per veure com donarà resposta a la petició” que “ja coneixia des de fa 15 dies quan es va enviar per correu electrònic”. Campuzano creu que “la resposta ha de ser positiva, i que el Congrés trobi el moment i l’espai per escoltar les raons de Puigdemont del referèndum que el govern català convocarà per l’1 d’octubre”.

 

El portaveu del PDECat considera que “seria una excel·lent oportunitat per escoltar-nos i per entendre’ns” i reitera “que abans i després de l’1 d’octubre les institucions catalanes i de l’Estat tenen l’obligació de dialogar” i opina que “una bona manera de començar el diàleg seria escoltant al president de la Generalitat”. Segons Campuzano “ens hem d’esforçar tots a trobar solucions, no a posar-hi problemes”, considerant una votació com un problema, “ja que va haver-hi una votació fa uns dies i vam veure el resultat i les posicions de tothom”. Pel portaveu del partit català “el que val la pena és escoltar en primera persona el que planteja Puigdemont respecte de l’opinió de la majoria dels ciutadans de Catalunya”. En aquest sentit, Campuzano manifesta que “si aquests arguments són escoltats per la cambra baixa potser es començaran a entendre les raons del que estem plantejant”.

 

  

Carles Campuzano considera que “depén del Congrés dels Diputats fixar l’espai on ha de comparèixer Puigdemont” i descarta “cap iniciativa per demanar la seva compareixença” perquè assegura “és una petició del president de la Generalitat, no de cap partit”.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa