La Caixa de Solidaritat paga 3,7 dels 5,8 MEUR de fiança al jutjat número 13

Els membres que la gestionen reclamen encara més solidaritat a la ciutadania

L’expresidenta del Parlament Núria de Gispert ha pagat aquest dimecres 3,7 dels 5,8 milions d’euros de fiança que reclama el Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona a 17 encausats per la causa contra el referèndum de l’1 d’octubre. Els ha dipositat de Gispert en tant que és presidenta i apoderada de l’entitat que gestiona la Caixa de Solidaritat. Així ho ha explicat des de l’Ateneu Barcelonès el també expresident de la cambra catalana Ernest Benach, que ha aprofitat per demanar a la ciutadania encara més solidaritat per tal de poder pagar el que queda de fiança i d’altres causes relacionades amb la repressió de l’Estat.

Benach ha explicat que si no aconsegueixen aportar els més de dos milions d’euros restants, la justícia espanyola embargarà propietats als 17 encausats. “No deixarem enrere la gent represaliada” ha dit la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie, que també ha estat present a la roda de premsa i ha aprofitat per “agrair moltíssim a la gent que ha estat contribuint” a fer més grans els ingressos d’aquesta Caixa de Solidaritat.

 

Paluzie ha explicat que la idea original de tirar endavant aquesta caixa va ser de l'ANC i d'Òmnium Cultural, però que fa uns mesos van decidir "constituir una associació independent per donar més seguretat i neutralitat". Per altra banda, el vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, ha celebrat que la solidaritat estigui "sempre present en la nostra ciutadania", ja que "l'Estat espanyol persegueix tot allò que fa olor a drets, llibertat d’expressió i dissidència política". En aquest sentit, Benach ha afegit que "cada setmana ens trobem amb nous casos" de persecució política per part de l'Estat.

Els encausats que han de pagar aquesta fiança tenen de termini fins divendres. Benach s'ha mostrat optimista que podran acabar recaptant els diners necessaris, però ha insistit en diverses ocasions que això ha d'anar lligat a noves donacions per part de la ciutadania.

 

Comentaris