El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Caixa de Solidaritat evita l’embargament als processats i investigats per l’1-O
  • CA

Els responsables de la Caixa de Solidaritat han anunciat aquest dijous que han entregat les quantitats sol·licitades tant pel Tribunal de Comptes com pel jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona per evitar l’embarg de béns als processats pel procés participatiu del 9-N i als investigats pel referèndum de l’1-O respectivament. En el primer cas, la Caixa de Solidaritat ha entregat prop de cinc milions d’euros en total. Ja n’havia aportat més de tres, i ara ha fet efectiva la quantitat pendent, de més de dos milions. D’aquesta manera s’evita que el Tribunal embargui Artur Mas, Joana Ortega, Irene Rigau, Francesc Homs i sis persones més.

Des de la Caixa de Solidaritat se subratlla que amb aquesta aportació es tanca un dels primers episodis als quals va fer front aquesta iniciativa de solidaritat ciutadana. Un episodi que es considera “mostra clara” de la “repressió” a la qual se sotmet principalment el col·lectiu independentista “pel simple fet de votar” el seu “futur”. En aquest sentit, es recorda que el Tribunal de Comptes, “un òrgan administratiu”, va imposar una multa per una presumpta malversació de la qual prèviament el TSJC havia absolt els processats. Per això es considera que es tracta d’una “repressió política” que té com a objectiu “intentar imposar la por”.

D’altra banda, la Caixa de Solidaritat també ha dipositat els diners que faltaven per poder aixecar els embargaments dels afectats pel cas que es troba al jutjat número 13, principalment alts càrrecs de la Generalitat investigats pel referèndum de l’1-O. Aquest cas va suposar l’ingrés d’una fiança de 5,8 milions d’euros, dels quals en una primera instància, i a partir de la iniciativa solidària, es va poder fer front a 5,1 milions. 

La resta es va intentar aportar a partir de l’aval de finques dels afectats, però aquest fet no va ser admès per la secretària judicial del jutjat número 13, que els va embargar comptes corrents i nòmines fins arribar als 5,8 milions. Ara, però, els responsables de la Caixa de Solidaritat anuncien que les aportacions de la ciutadania han permès cobrir la part que faltava, de manera que els afectats podran recuperar els béns que se’ls havien embargat. A banda, també han indicat que la Caixa de Solidaritat ha assumit fins ara l’ajuda a més de 140 persones “represaliades per motiu de la lluita per la independència de Catalunya”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa