El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La bona sintonia de Sánchez i Iglesias col·lapsa amb la gestió del referèndum català
  • CA

 

El secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, ha valorat com un “pas en la bona direcció” que el PSOE de Pedro Sánchez comenci a parlar de plurinacionalisme. El líder de Podemos ha remarcat que la seva formació defensa el referèndum i assegura que mantindran “diàleg” amb els socialistes per tal que avancin en la seva posició i l’acabin recolzant. “Que el PSOE comenci a usar la paraula ja és un canvi, encara que els passos que fan siguin lents van en la bona direcció”, ha remarcat. Iglesias i Sánchez han parlat de la qüestió catalana durant la reunió que han mantingut aquest dimarts. Durant hora i mitja, han repassat temes socials i econòmics. Entre d’altres, han decidit crear un equip de treball per negociar una xifra alternativa al sostre de despesa proposat pel govern del PP per al 2018.

Amb tot, de moment Pedro Sánchez no sembla massa disposat a fer massa més concessions. Sobre el referèndum, el secretari general del PSOE ha confirmat que hi haurà sancions per als alcaldes del PSC que cedeixin espais per al referèndum. “Si algun alcalde vol votar a nivell ciutadà és una cosa, però en representació del PSC és una altra”, ha manifestat. El líder socialista ha recordat que la posició del PSOE és “no secundar l’intent de referèndum”. “Estem per la legalitat i en defensa de la Constitució”, ha afegit.

 

Sánchez també ha deixat clar que el PSOE “no estarà mai al costat” d’ERC i PDeCAT per promoure el referèndum i ha afirmat que la prioritat per als socialistes és desbancar el PP. Tanmateix, no ha respost a la pregunta de si, en una hipotètica moció de censura a Rajoy, comptaria amb els suports d’aquestes dues forces sobiranistes. Sánchez ha culpat els populars de tensar la relació amb Catalunya i creu que l’origen del conflicte és el recurs que van presentar contra l’Estatut. “Sense aquest recurs i les recollides de signatures que va promoure el Partit Popular estaríem en una situació ben diferent”, ha manifestat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa