El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’unionisme supera l’independentisme, segons el CEO
  • CA

Un 48,3% dels catalans rebutja que Catalunya esdevingui un Estat independent, mentre que un 44% hi dona suport, un 5,5% no ho sap i un 2,1% no contesta.Així ho reflecteix una enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió de la Generalitat (CEO), realitzada entre el 25 de juny i el 17 de juliol -abans del debat d’investidura de Pere Sánchez-, amb una mostra de 1.500 persones i un marge d’error de 2,53, que ha presentat aquest divendres el director del CEO, Jordi Argelaguet.

És la primera vegada des de juny de 2017 que una enquesta del CEO assenyala que hi ha més catalans en contra de la independència que a favor, i s’han invertit les posicions respecte a l’últim baròmetre de març de 2019: llavors el 48,4% donava suport a la independència i 44,1% la rebutjava.

Per altra banda, el 42,3% dels catalans aposten per una política de diàleg i negociació “sense límits” per resoldre la situació entre Catalunya i Espanya, segons indica la segona onada del Baròmetre d’Opinió Política del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO). Així doncs, sumant les dues opcions, els catalans que aposten pel diàleg arriben al 82%. En segona posició, se situen el 39,7% que creu que el diàleg i la negociació s’ha de fer en el marc de la Constitució espanyola. Molt més minoritàries són les opcions del 9,1% que vol una política d’unilateralitat per part del Govern i el 3,7% que veu necessària una “política de mà dura” per part del govern espanyol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa