L'unionisme denuncia una Diada institucional "excloent" i "insultant"

El PP, el PSC i CS no assistiran als actes organitzats per la Generalitat i el Parlament, i rebutgen que es dediqui la Diada als presos i exiliats

 

"Sectari", "excloent" i "insultant". Així defineixen el PP i el PSC el disseny dels actes institucionals que organitzen conjuntament la Generalitat i el Parlament per a la Diada. La diputada del PSC Eva Granados ha denunciat que "deixa fora més de la meitat la població, i es dedica als polítics presos, no presos polítics, i als fugitius de la justícia, que no són exiliats". Granados ha afegit que "en un moment en què s'haurien de calmar els ànims, la Generalitat dissenya actes excloents i amb una inconcebible falta de respecte, perquè no hi ha presos polítics ni exiliats. El dia 11 ja s'havia deixat perquè els independentistes fessin les seves manifestacions, però el Parlament i la Generalitat tenen l'obligació de fer una Diada que ens inclogui a tots".

 

Per la seva banda, el PPC tampoc no assistirà enguany als actes institucionals de la Diada, que organitzen conjuntament el Parlament i el Govern. De fet, ja fa anys que els populars no participen en actes institucionals i tampoc no assisteixen a l'ofrena floral al monument a Rafael Casanova. "No assistirem als actes de l'11 de setembre que organitza el Parlament, perquè es absolutament partidista i no han tingut ni la decència i cortesia de consultar prèviament el format", ha denunciat el diputat del subgrup parlamentari Alejandro Fernández. Lamenta que "no hem pogut donar la nostra opinió sobre un format que afegeix elements absolutament esperpèntics i ridículs com el cartell –representa els barrots d'una presó-, dissenyats per un Govern antidemocràtic que segresta els actes institucionals i els espais públics".

 

 

Tampoc Cs no assistirà als actes institucionals de la Diada. Les raons les ha donat el diputat Carlos Carrizosa: "Hem vist les declaracions d'Artadi i el cartell de presentació de la Diada, en què unes tires adhesives simbolitzen la mordassa a les persones, quan aquí no hi ha cap coacció. Però segueixen amb les seves mentides per crispar. I que els actes estaran dedicats a demanar la llibertat dels presos i seran un veritable aquelarre separatista". Per tot plegat, Carrizosa ha deixat clar que Ciutadans no participarà d'una Diada "que s'han apropiat els separatistes i que exclou la majoria de catalans". Carrizosa ha afegit que tampoc no faran cap ofrena floral. 

 

Comentaris