El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’oposició retreu al Govern que destini 1,2 milions a una auditoria externa
  • CA

Els partits de l’oposició han criticat avui que el Govern hagi aprovat destinar 1,2 milions d’euros a realitzar una auditoria externa per conèixer la situació financera que el nou Executiu que presideix Artur Mes ha heretat de l’anterior govern tripartit.

Precisament, els partits que formaven l’anterior Govern, PSC, ERC i ICV-EUiA, han retret a l’Executiu que la Conselleria d’Economia i Coneixement liciti i adjudiqui mitjançant un concurs públic aquesta auditoria, i que no s’encarregui d’ella la pròpia Administració.

En la roda de premsa posterior al Consell Executiu, el portaveu del Govern, Francesc Homs, ha explicat que l’auditoria avaluarà tant els comptes de la Generalitat com les del conjunt del sector públic català, i ha avançat que, com a més tard, estarà llista a principis de juny.

La portaveu del PSC en el Parlament, Laia Bonet, ha remarcat que l’encàrrec de l’informe a una entitat privada ressalta “la desconfiança en el personal de la pròpia casa”, en referència a la possibilitat que anés la pròpia administració qui la dugui a terme.

En la mateixa línia, la portaveu d’ICV-EUiA en el Parlament, Dolors Camats, ha considerat que, si el conseller no té confiança en el servei de la Generalitat i vol invertir part del pressupost en l’auditoria externa, “ell sabrà”, encara que ha subratllat que la seva realització no intranquil·litza als ecosocialistes.

També des de SI, Uriel Bertran ha assegurat que, encara que és legítim que el Govern vulgui conèixer amb detall l’estat dels comptes de la Generalitat, l’informe es deuria haver encarregat els propis organismes de la institució perquè “estan més preparats per dur-los a terme”.

Per la seva banda, el diputat d’ERC Oriol Amorós ha recomanat al Govern que, “en comptes d’iniciar auditories amb ànim de revenja”, iniciï una ponència amb tots els partits catalans per començar a negociar a Madrid el concert econòmic per a Catalunya, la qual cosa, segons ha dit, acabaria amb el dèficit.

El president de C’s, Albert Rivera, ha sostingut que l’auditoria no concorda amb el missatge d’austeritat que promou el Govern, i ha criticat que a CiU “li tremolin les cames” a l’hora de prendre algunes decisions econòmiques perquè, al seu judici, està massa pendent de les eleccions municipals.

Des de les files del PP, el seu portaveu, Enric Millo, s’ha mostrat partidari que es dugui a terme una auditoria externa “neutral i objectiva del tot”, encara que ha retret a l’Executiu que no prengués aquesta decisió abans.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa