El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’oposició retreu al Govern la gestió en el conflicte de Rodalies
  • CA

Tots els grups parlamentaris de l’oposició han retret al Govern de la Generalitat la “mala gestió” en el conflicte entre Renfe i els maquinistes. Segons els seus representants, el portaveu del Govern, Francesc Homs, ha donat “excuses” en la roda de premsa d’avui al migdia quan ha atribuït les conseqüències de la vaga de zel al “mal traspàs” que es va fer de Rodalies.

La portaveu parlamentària del PSC, Laia Bonet, ha volgut “deixar clara” la denúncia del seu Grup “davant la passivitat del Govern, en especial del departament de Territori i Sostenibilitat, davant la vaga de zel a Renfe”.

El portaveu del Grup Parlamentari del PPC, Enric Millo, ha instat el Govern de la Generalitat a actuar com a “mediador” en el conflicte entre Renfe i els maquinistes.

De la seva banda, la portaveu del Grup Parlamentari d’ICV, Dolors Camats, ha lamentat que sigui “de nou” l’usuari qui pateixi un “doble desemparament”. El primer, ha dit, el d’una vaga encoberta i en la subsegüent desinformació que genera.

El Grup Parlamentari d’ERC considera que el Govern “ha perdut el tren un dia i mig” -fent al·lusió al lema “Catalunya perd el tren” que CiU va fer servir abans del traspàs de l’Estat a la Generalitat- perquè durant tot aquest període no ha informat sobre les incidències ni tampoc sobre les alternatives de transport en autobusos.

En el mateix sentit s’ha pronunciat el portaveu parlamentari de SI, Alfons López Tena, que s’ha limitat a preguntar-se què “pensa fer el Govern davant la situació. “Què pensa fer perquè Renfe deixi de ser el gestor de les Rodalies?”, s’ha qüestionat.

Per últim, el portaveu parlamentari de C’s, Jordi Cañas, ha exigit responsabilitats al Govern per la vaga encoberta dels maquinistes. Cañas, que ha criticat aquest tipus de vaga perquè considera que “s’ha utilitzat massa freqüentment” per part dels sindicats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa