El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’oposició intentarà que Gordó comparegui al ple en un segon intent
  • CA

La oposició no ha aconseguit avui que el secretari del Govern, Germà Gordó, comparegui a la Cambra per donar explicacions sobre la rectificació del Consorci del Palau, que va decidir no demanar la imputació en el cas Millet de persones vinculades a CDC. Després que la comissió d’Assumptes Institucionals hagi rebutjat la presència de Gordó al ple, els opositors sospesen traslladar la petició de compareixença a la comissió de Justícia, on SI no té representant en favor de C’s; motiu pel qual la proposta podria prosperar.

La possible compareixença de Gordó s’ha votat en la comissió d’Assumptes Institucionals del Parlament, i ha estat rebutjada amb els vots de CiU i el del diputat de SI Alfons López Tena.

El Consorci, que actua a través dels serveis jurídics de la Generalitat, va presentar al gener un escrit en el Jutjat d’instrucció número 30 de Barcelona en el qual demana que investigui 5,9 milions d’euros que Ferrovial va lliurar al Palau, però que no s’imputin delictes a cap persona en concreta.

La Fiscalia i el Consorci del Palau van demanar en el seu moment al jutge la imputació de l’ex responsable de finances de CDC, Daniel Osàcar, de l’ex secretari d’immigració de CDC, Àngel Colom, i de l’un ex alt càrrec de la constructora Ferrovial, Pedro Buenaventura.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa